TES Nevşehir Şube Başkanı Urgenç; “15 Ocak’ta eylemdeyiz! Bütün kamu çalışanlarını yanımızda saf tutmaya davet ediyorum.” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre enflasyonun Aralık 2019'da yüzde 0,74 arttığını, yıllık bazda yüzde 11,84 olduğunu hatırlatan Urgenç, “Geride bıraktığımız bir yılda akaryakıta, elektriğe, doğalgaza, temel gıda maddelerine yapılan zam oranlarına bakıldığında, TÜİK’in yüzde 11, 84 oranını nasıl bulduğunu çok merak ediyorum.” dedi.

Urgenç, “Sebze-meyve fiyatlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı Hükümetimiz tanzim satış çadırları kurdurmuştu. Eğer TÜİK’in rakamlarının gerçekliği var ise, tanzim satış çadırları gibi ülkemizin dört bir yanında TÜİK marketleri kurulsun, vatandaş o marketlerden ucuz alışveriş yapsın.” diye konuştu.

Temel gıda maddelerinde enflasyonun neredeyse yüzde 30’lara ulaştığını bildiren Urgenç, “1 Ocak 2020 yılı itibari ile ortalama devlet memuru maaşı 4 bin 234 TL, en düşük devlet memuru maaşı 3 bin 183 TL’dir. Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 6 bin 859 TL’dir. Memurlarımızın büyük bir çoğunluğu asgari geçim haddinin altında bir ücretle hayatını devam ettirmeye çalışmaktadır. Bundan dolayı 15 Ocak tarihinde Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikalar Ankara’da 12.30’da bizde eş zamanlı olarak Nevşehir Türk Telekom meydanında 15 Ocak saat:12.30’da 2020 yılının ilk bordrosunu yakarak, haklı feryadımızı muhataplarımıza ileteceğiz.” dedi.

Urgenç sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatırlanacağı gibi Ekim ayında bütçenin Meclis Komisyonu’na geldiği hafta, Maliye Bakanlığı’nın önünde ve tüm yurt genelinde eş zamanlı olarak eylem yaparak, kamu çalışanları ve emeklilerin maaş zamlarının güncellenmesini istemiştik. Kamu çalışanlarının büyük bir kısmı yoksulluk sınırının altında geçinmeye çalışıyor. Bu, hak değildir. Dolayısıyla 15 Ocak’ta da ülke ekonomisinden hak ettiğimiz payı almak için talepte bulunacağız. Nevşehir’deki tüm kamu çalışanlarını Türk Telekom Meydanı’nda bu iradenin yanında saf tutmaya davet ediyorum.”