TES Nevşehir Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Urgenç yaptığı yazılı basın açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bundan tam 100 yıl önce büyük üstat Mehmet Akif Ersoy tarafından her bir sözcüğünde buram buram vatan sevdası tüten;

Hayatını milletimizin bağımsızlığına adamış şehitlerimizi, kahramanlarımızı yâd eden;

Milli bekanın dayanağı kahraman ordumuza mücadele azmi ve gücü aşılayan,

Çelik zırhlarına güvenen güçlü ordulara Türk’ün göğsündeki imanla karşılık veren;

Doğup, büyüdüğümüz topraklara sadece ‘toprak’ demeyen, o toprağın kıymetini anlayarak, kefensiz yatan şehitlerimizi unutmayan,

Ecdadımızı incitmeyen, alçaklığa ve hainliğe diz çökmeyen Türk milletine armağan edilen İstiklal Marşımız muhteviyatıyla, yüreklendirici mısralarıyla her daim kılavuzumuz olmuştur; dünümüzü, bugünümüzü, geleceğimizi gök kubbede buluşturmuştur.

İstiklal Marşı’nı anlamak, kavramak, her bir sözcüğünü derinlemesine düşünebilmek için Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözü çerçevesinde o dönemin şartlarını çok iyi tahlil etmek gerekir.

Bugün İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılını kutlamak büyük bir şeref nişanıdır. İstiklal Marşının o ruhunu hissetmek, işgale başkaldırışı her zerremizde solumak, İstiklal Marşının muhteviyatını anlamak, aziz şehitlerimizin hatıralarını hafızalarda hep taze tutmak, milli marşımızı çocuklarımızın, genç dimağların yüreğine zerk etmek her Türk vatandaşının asli görevidir. İstiklal Marşını anlamayan, ona saygısızlık yapanlar, çevremizde bağımsızlıklarını yitiren milletleri gördükçe bağımsızlığın önemini daha da iyi kavrayacaktır.

Dün nasıl bu topraklar kanla yoğrulduysa, Türkler vatanını korumak için her türlü fedakârlıkta bulunduysa, bağımsızlık mücadelesi verdiyse, bugün de benzer bir mücadele bu kez yabancı devletlerin piyonu olan terörizme karşı verilmektedir. Ülkemiz 40 yıldır terör yuvalarını yok etmekte, teröristlerin nihai amaçlarına ulaşmasını engellemektedir. Sadece sınırlarımız içinde değil, sınır ötesinde de çok başarılı operasyonlar yürüten Türk devleti ve Türk ordusu sözde müttefiklerimizin oyunlarına gelmeden, arabuluculuk saçmalıklarına geçit vermeden, terör dayatmalarına, sözüm ona diyalog (!) çağrılarına kulak asmadan şanlı hilalimizin şafaklarda ebediyen dalgalanmasını sağlamak için canını ortaya koymaktadır. İstiklal Marşımızın 100’üncü yıl dönümünde aziz Mehmetçiğimize şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu minvalde 2021 yılının ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ olarak kutlanmasından dolayı gururluyuz. İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıl dönümünü kutluyor; İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u şükran ve rahmetle anarken, onun “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasına yürekten “Amin” diyoruz. Üstadın ruhu şad, mekânı cennet olsun.”