Başkan Urgenç; “Her iki yılda bir gerçekleştirilen toplu sözleşme sürecinde maalesef işveren ile yetkili sendika arasında oynanan komedi tiyatro sayesinde Eğitimcilerin temel meseleleri çözüme kavuşturulamadığı gibi ekonomik olarak da yüzde 3.5 gibi komik zamlara imza atılarak adeta sefalete sürüklenmektedir. Bizlere düşende görevde daha fazla çalışarak yetkili sendika olmak, toplu sözleşme masasında çalışanın haklarını savunmaktır. Bugün ise eğitimcilerin toplu sözleşmede alamadıkları haklarını eylemsel ve hukuksal gücümüzü kullanarak kazanmaktır” dedi.

Başkan Urgenç açıklamasının devamında tüm öğretmenlerin ve vatandaşların “Öğretmen Meslek Kanunu” etiketi çalışmasına destek vermesini isteyerek şu ifadeleri kullandı:

“11 Kasım 2020 tarihinde yani yaklaşık iki hafta önce, Öğretmenlik Meslek Kanunu unutuldu mu? diyerek tüm illerde düzenlediğimiz basın açıklamalarıyla imza kampanyası başlatmıştık.

Öğretmenler Günü öncesinde de 23 Kasım Pazartesi akşam saat 19.00’da Twitter’da hashtag düzenliyor ve tekrar MEB’e seslenerek meslek kanununun bir an önce çıkarılması için çağrıda bulunacağız. Tüm meslektaşlarımızı destek vermeye davet ediyorum.”