Urgenç, Srebenitsa paylaşımında,  #srebtenitsa #soykırım #Bosna #kaybolantarih etiketlerini kullanarak şu ifadeleri kullandı;

“Avrupa’nın ortasında... çağdaş(!) dünyanın gözü önünde 312 bin kişi Şehit edildi. 35 bini çocuktu. 50 bin kadına tecavüz edildi. 2 milyon kişi evini terk etti. Şuana kadar 300 toplu mezar bulundu. 18 bin kişiden bir daha haber alınamadı. Uluslararası ajanslar vahşeti canlı verdiler. Katil "Türklerden intikamımızı aldık" diye çirkin sesini yükseltti. En güvenli(!) kampta katliam yapıldı. 11 Temmuz 1995’te 8372 Müslüman katledildi. Ve katiller hala aramızda dolaşıyor. Bizler ise dünden bugüne; Mavi Kelebeklerin izinde Artemis çiçeklerinin köklerinde kaybolan tarihimizi arıyoruz. Şehitlerimizi rahmet ve dua ile anıyorum.”

Başkan Urgenç, Ayasofya’nın Danıştay kararı ve Cumhurbaşkanı imzası ile Camiye çevrilmesini ise Osman Yüksel Serdengeçti’nin Ayasofya şiirinden şu beyiti “ Ey İslam'ın nuru, Türklüğün gururu Ayasofya! Şerefelerinde fethin, Fatih'in şerefi, Işıl ışıl yanan muhteşem mabet!... “  #AyasofyaCamii etiketi ile paylaşarak sevincini kamuoyu ile paylaştı.