Ürgüp ilçesinde İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sosyal uyuma yönelik yerel düzeyde bilgilendirme amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, köy ve mahalle muhtarlarının katılımıyla muhtarlar çalıştay ve istişare toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yabancılar hakkında bilgilendirme sunumu yapılarak Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce hazırlanan “Büyüksün Türkiye, Aslında” videoları izletildi.

Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, yabancıların Halk Eğitimi Merkezi Türkçe öğrenme kurslarına yönlendirilmesinin, eğitim hayatına devam edemeyen yabancılar için gerekli çalışmaların yapılmasının ve kayıt dışı çalışmaların engellenmesinin sosyal uyumu artıracağını belirtti.

Toplantının son oturumu olan istişare bölümünde mahallelerdeki sosyal uyum düzeyi, karşılaşılan sorunlar ve muhtarların önerileri konuşuldu.

Mahalle ziyaretleri kapsamında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaret edilerek İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Nevşehir’de Yaşayan Yabancılar Fotoğraf Dergisi verildi.

Suriye uyruklu aileye hane ziyareti gerçekleştirilerek MUYU eğlence kutusu ve okul çantası hediye edildi.