Takvimler 7 Kasım 2002 tarihini gösteriyordu. Şehrimizin yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden biri olan usta gazeteci Nihat Saçan yakalandığı amansız kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti.

Toplumun her kesiminin sevgisini kazanan 37 yaşındaki usta gazetecinin ölüm haberi meslektaşlarını ve şehri yasa boğdu. Nevşehir’in önemli değerlerinden; yapmış olduğu gazetecilik göreviyle geçmişten günümüze ışık tutan ve önemli isimlerin meslekte yetişmesine vesile olan Nihat Saçan’ın ölümünün üzerinden tam 18 yıl geçti.

7 Kasım 2002 tarihinde yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan, Nevşehir’de basının gelişmesinde büyük katkısı olan usta gazeteci Nihat Saçan abimizi rahmetle anıyoruz.

Ekici: “Aramızdan ayrılışının 18. yıl dönümü”

Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Bayram Ekici, usta gazeteci Nihat Saçan’ın ölümünün on sekizinci yıldönümü dolayısı ile şunları söyledi: “37 yaşında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılan, Nevşehir basınına birçok ismi kazandıran, şehrin sayılan ve sevilen isimlerinden değerli büyüğümüz meslektaşımız, duayen gazeteci Nihat Saçan’ın 18. ölüm yıldönümü münasebeti ile saygı ve sevgi ile anıyor, mekanı cennet olsun diyorum.”