Alınan bilgiye göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmada, devriye ekiplerince 20 Temmuz Mahallesi Demir Hafız Caddesi üzerinde S.Y. isimli şahsın durumundan şüphelenerek üst araması yapıldı.

Yapılan aramada, alüminyum folyoya sarılı 1,32 gram ve 1,10 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Emek Mahallesi Kervan Sokakta ise araç ve içerisinde bulunan A.H., M.I. ve A.Z. isimli şahısların kontrolünde 0,28 gram metamfetamin ve İbrahim Paşa Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerinde O.B. isimli şahsın yapılan kontrolünde de 1 adet bıçak ve 2,86 gram metamfetamin ile 3,51 gram bonzai ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince; Emek Mahallesi Kervan Sokakta Afganistan uyruklu A.J. ve K.M. isimli şahısların kontrolünde alüminyum folyo içerisinde 0,10-0,50 gram metamfetamin, Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğünce Yeni Mahallede M.A.İ. isimli şahısın yapılan kontrolünde ise 0,46 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi.

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğünce de şüpheli  A.E., N.T. ve araç içerisinde yapılan aramada 5,5 gram metamfetamin ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar hakkında, “Uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak” suçlarından adli işlem yapıldı.