Edinilen bilgiye göre, Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Nevşehir genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmada, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Bölge Trafik ve Denetleme Önü Yol Kontrol ve Denetleme noktasında bir araçta yapılan kontrolde, şeffaf naylon poşet içerisinde 7,17 gram esrar ele geçirilerek şüpheli B.Ç. isimli şahıs gözaltına alındı.

2000 Evler Mahallesi Nar Yolu üzerinde ise şüpheli R.S. isimli şahsın yapılan kontrolünde, alüminyum folyoya sarılı 1,30 gram esrar ve 0,70 gram metamfetamin uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Şüpheli iki şahıs gözaltına alındı.

Kozaklı İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince ise Emek Mahallesi Şehit Polis Recep Şahin Caddesi üzerinde bir araçta yapılan kontrolde, alüminyum folyoya sarılı 4,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli B.A. gözaltına alındı

Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Nevşehir’e uyuşturucu madde getireceği yönünde elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda şüpheli bir araç Topaklı Bölge Trafik Denetleme Amirliği önünde durdurularak kontrol edildi.

Yapılan kontrolde, 3 gram metamfetamin, 1,5 gram tütün ile esrar karışımı uyuşturucu madde ve 1 adet cam payp ele geçirildi. Şüpheli Z.S. ve M.D. isimli şahıslar gözaltına alındı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda da; Kapucubaşı Mahallesi 2. Işıksaçan Sokak üzerinde şüpheli S.Ç. isimli şahıs kontrol edildi.

Yapılan kontrolde, 2,40 gram eroin ele geçirildi.

Aksaray yolu üzeri bir petrol istasyonu içerisinde park halinde bulunan bir araç ve sürücüsü R.Y. isimli şahıs kontrol edildi.

Yapılan kontrolde, şahıs satın aldığı uyuşturucuyu kullanmak için hazırlarken suçüstü yakalandı. Alüminyum folyo içerisinde metamfetamin uyuşturucu maddesi ve bir adet camdan yapılmış, ucunda pipet takılı şekilde payp adı verilen ve uyuşturucu metamfetamin içmek için kullanılan aparat ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslar hakkında, “Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından adli işlem yapıldı.