Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun 2019 yılına ait 1 yıllık performans değerlendirmesinin yapılması ile başladı ve 17 Aralık 2019 tarihli Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurul Toplantı Kararlarının ve Metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilerek yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilmesi ile devam etti.

Daha sonra İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Nevşehir Yeşilay Şube Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün sunumlarını gerçekleştirildi.

Toplantıda uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmaların gözden geçirilmesi, öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, entegrasyonu sağlanamayan okullarda ise güvenlik kamerası kurulmasına ilişkin son durumun ele alınması, okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamaların değerlendirilmesi, Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen, kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmaların kontrol edilmesi, Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere STK’lar ile işbirliğinin ele alınması, Gençlerimizi etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin gözden geçirilmesi, İl genelindeki uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin verilerin bir önceki yıl ile kıyaslanması ve alınan/alınacak tedbirlerin gözden geçirilerek 2020 yılında yürütülecek çalışmaların planlanması konuları görüşüldü.

2019 Yılı Uyuşturucu/Bağımlılık İle Mücadele Değerlendirme Toplantısı, görüş ve önerilerle son buldu.

Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Öz, ilçe kaymakamları, Cumhuriyet Savcısı Cafer Erhan Doğan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatma Karipcin, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Karasar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, uyuşturucu ile mücadelede görevli kamu kurum müdürleri ve ilgili personelleri katıldı.