Aktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gücünü halktan ve yasalardan alan polisimiz, görevini her zaman fedakarca yapmış, milletimizin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını bile vermekten kaçınmamış milletimizin güvenini ve takdirini kazanmıştır. Ülkemizin ve milletimizin huzur ve asayişinin sağlanması kadar milli birlik ve beraberliğimizin devamı içinde vazgeçilmez bir unsur olan polis teşkilatımız, köklü kurumlarımızın başında gelmektedir. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, milletimizin bağrından çıkmış güzide mensuplarının fedakâr ve cansiperane çalışmalarının halkımıza güven ve gurur verdiği muhakkaktır.

Türk Milleti de Emniyet Teşkilatımıza her zaman güvenmiş, her türlü desteği vererek yanında yer almış ve almaya devam etmektedir. Emniyet Teşkilatımızın ve polisimizin, bundan sonra da şerefli mazisinden ve milletinden aldığı güçle, topluma güven veren hizmetlerini yüksek bir şuurla ve halkla bütünleşerek en iyi şekilde devam ettireceğine inanıyorum. Her alanda olduğu gibi Dünya’yı sarmış olan Koronavirüsle mücadelede, sağlık çalışanlarıdan sonra en fedakar çalışmayı Çarşı ve Mahalle Bekçilerimiz ile birlikte Vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerinin ikametlerine götürülmesi ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması konusunda İlimiz genelinde  hassasiyetle takip eden Vefa Destek Guruplarında görevli polislerimiz ile tedbirlerin uygulanması için canla başla çalışan tüm emniyet personelimizin çalışmaları takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümünde, görevlerini kahramanca yerine getirirken şehit olan polislerimizi rahmetle anarak, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevleri başındaki tüm polislerimize de başarılar diliyorum." dedi.