Sırasıyla Ürgüp İlçesine bağlı Mazı, Ayvalı, Bahçeli, İbrahimpaşa, Aksalur, Ulaş, Çökek, Sofular, Karakaya ve Sarıhıdır köylerine ziyarette bulunan Vali Aktaş, yöre halkı tarafından ilgiyle karşılandı.

Vali Aktaş´a ziyaretlerinde Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Savaş Benli, İl Encümen Üyeleri Aynur Asiltürk ile Abdullah Çalışkan ve ilgili köy muhtarları eşlik etti.

Köy ziyaretleri kapsamında Vali Aktaş, köylerde devam eden yatırımları yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Yöre halkıyla da bir araya gelerek onlarla sohbet edip, istek ve taleplerini dinledi.

Yöre halkıyla görüşen Vali İlhami Aktaş; “Halkımızın bize ileteceği istek, talep ve önerisi bizim için önemlidir. Bu anlamda da vatandaşlarımızın bizlere ilettiği istek ve taleplerin takipçisi olacağımı ifade ediyorum. Aynı zamanda her daim halkımızın yanında olduğumu, gönlümüzün ve kapılarımızın her zaman kendilerine açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

İlgili köy muhtarları ve vatandaşlar ise Vali Aktaş´ın ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.

/images/haberler/resimler/2018-5/9/0906249421291.jpg

Vali Aktaş´tan Mazı İlkokulu ve Ortaokuluna ziyaret

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Ürgüp İlçesine bağlı Mazı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu´nu ziyaret ederek,  bir takım incelemelerde bulundu.

Vali İlhami Aktaş´a okul ziyaretleri sırasında Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Encümen Üyeleri Aynur Asiltürk ile Abdullah Çalışkan ve Mazı Köyü Muhtarı İbrahim Özkan da eşlik etti.

Okulları yerinde inceleyen ve Vali Aktaş, eğitim-öğretim ile ilgili, okulların durumu ve fiziki yapısı ile ilgili bilgiler alarak, istek ve talepleri dinledi. İncelemeler sırasında Vali İlhami Aktaş, öğrencilerle de bir süre sohbet etti ve öğrencilere derslerinde başarılar diledi.

Vali Aktaş´a okul idarecileri ziyaretten duydukları memnuniyetlerini ifade ederek, kendilerine teşekkür ettiler.

/images/haberler/resimler/2018-5/9/0906412546683.jpg

Vali Aktaş Mazı Köyü Yeraltı Şehrinde incelemelerde bulundu

Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya´da yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret edilen bölgelerden Ürgüp İlçesi ve köylerinde bulunan turistik mekânlara sahip yörede bir dizi incelemelerde bulunan Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Mazı Köyü yeraltı şehrini ziyaret ederek, yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretlerinde: Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İl Encümen Üyeleri Aynur Asiltürk ile Abdullah Çalışkan ve Mazı Köyü Muhtarı İbrahim Özkan hazır bulundu.

İncelemelerde Ürgüp Kaymakamı Maraşlı, yeraltı şehri hakkında Vali Aktaş´a bilgiler vererek, ziyaretçi sayıları hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Yeraltı şehri personelleriyle de görüşerek, bir süre sohbet eden Vali Aktaş, işlerinde kolaylıklar diledi.