Vali Aktaş, yayımladığı mesajında;

“Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği dünyamızda, hayatın her alanında olduğu gibi sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler ve ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu alanda Türkiye de yaptığı yatırımlarla dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. 

Hekimlerimizin ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın üstlendikleri büyük sorumluluğun bilinciyle gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretler her türlü övgünün üzerindedir. Son günlerde yaşanan küresel salgın hastalıklarda ülke olarak göstermiş olduğumuz başarılı çalışmalar ise takdire şayandır. Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak bizler; din, dil, ırk, renk, mevki, makam gözetmeksizin insana hizmeti ve insanın derdine derman olmayı insani ve mesleki bir görev olarak bilen sağlık çalışanlarımızın çalışmalarının paha biçilemez olduğunu çok iyi bilmekteyiz.

Sağlık çalışanlarımızın görevleri başındayken fiziksel ve psikolojik saldırıya maruz kalmalarının, uğradığı saldırı sonucu yaralanmaların ve hayatlarının kaybetmelerinin kabul edilemez olduğunu belirterek, sağlık hizmetlerini halkımıza ulaştırmada fedakarca görev alan tüm sağlık çalışanlarımızın “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyor, çalışmalarında başarılar ve mutluluklar diliyorum.” dedi.