81 ilden gelerek Nevşehir’de buluşan gençleri taşıyan iki otobüsten birisi devrildi, diğeri çekiciye çarptı. Kazada 25 genç yaralandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen "Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım Gençlik Buluşmaları” kapsamında 81 ilinden Nevşehir’e gelen öğrencileri taşıyan iki otobüs Hacıbektaş yolunda kaza yaptı.

Hacıbektaş’taki program sonunda Nevşehir’e dönmek için yola çıkan otobüslerden biri Hacıbektaş-Gülşehir yolu Gümüşkent köyü yakınlarında park halindeki çekiciye çarptı. Diğer otobüs de yoldan çıkarak devrildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 25 genç hafif şekilde yaralandı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve Sağlık İl Müdürü Dr. Rahim Ünlübay öğrencileri hastanede ziyaret etti.

“HEPSİNİN DURUMU İYİ”

Ziyaretin ardından açıklama yapan Vali Becel, kazadan büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Kazadan ağır yaralı ve can kaybı olmadığını söyleyen Vali Becel, şunları söyledi: “

Gençlik buluşması kapsamında 81 ilden gelen 162 gencimizi ağırlıyorduk. Bu program çerçevesinde ilimizin değişik bölgelerini geziyorlardı. Bugünkü program kapsamında da Hacıbektaş ilçemizi gezmeye gitmişti gençlerimiz. Hacıbektaş gezisini tamamlayıp Nevşehir’e döndükleri esnada daha önce Gülşehir istikametinden Nevşehir istikametine doğru gelen bir aracın arızalanması ve ona müdahale eden çekicinin olması nedeniyle sonra yanından geçen gerçekten çok da ilgin bir şekilde ikinci bir çekici Hacıbektaş yönüne giden otobüse çarpıp yolun karşı tarafına geçiyor. Daha sonra Hacıbektaş ilçesinden Gülşehir istikametine gelen transitle çarpışıyor. Transitin arkasından gelen iki tane öğrencilerimizi taşıyan otobüsten ilki çarpmamak için fren yapıyor ve arkasından gelen otobüs de duramayıp öndeki otobüse çarpınca otobüs yan yatıyor. Çok şükür ki kazanın basit yaralarla geçirilmiş olması büyük bir teselli bizim için. 39 tane öğrencimiz ayaktan tedavi olmak suretiyle bir tane öğrencimizin de kolunda kırık var. Müdahale edildi. Gençlerimizin hepsi Nevşehir Devlet Hastanesinde ve diğer iki hastanede ayakta tedavi oldu. Biraz önce hepsini ziyaret ettik, çok şükür durumları iyi. Bununla geçmiş olsun. İlimize gelen, ağırlamaktan gurur duyduğumuz çocuklarımızın tabi ki böyle bir kazaya karışması hepimizi derinden üzdü. Ama kötü sonuçlanmadığı için mutluyuz. Ayaktan tedavi edilerek taburcu olacak çocuklar.”