İl Müftülüğünden yapılan açıklamada; "İlimiz İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, aylıksız izin, yurtdışı görevlendirme, geçici görevlendirme vb. nedenlerle görevden ayrılan/ayrılacak olan veya uzaklaştırılan cami görevlilerinin yerine ilgi kanun, yönetmelikler ve yazı uyarınca yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyen adaylarda aranan şartlar

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak, 2. Vekil İmam Hatiplik için en az İmam- Hatip Lisesi ya da İlahiyat Ön lisans veya İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. Vekil Müezzin Kayyımlık için en az İHL mezunu veya lise mezunu olmak (İHL mezunu olmayanların hafız olması şarttır). İmam Hatiplik veya Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir özrü bulunmamak. 2020 veya 2021 yılları KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, 

Başvuru için gerekli belgeler

T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport), Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK'ten alınmış olan denklik belgesi), Adayların, ibraz ettikleri mezuniyet belgeleri ile sahip oldukları puan türlerine ait (ortaöğretim mezunları için KPSSP122, ön lisans mezunları için KPSSP123 ve lisans mezunları için KPSSP124) KPSS mezuniyetlerinin aynı olması gerekmektedir. Adayın; sabıka kaydı, askerlik durumu ve başvuru yapılan unvanda görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına ilişkin yazılı beyanı, (Yazılı beyan istenen hususlar tek bir dilekçe/metinde yer alacaktır. )  Varsa Hafızlık Belgesi ( Vekil Müezzin Kayyımlık için başvuruda bulunan lise mezunları için Hafızlık Belgesi gereklidir.)  Başvuru için gerekli belgeleri ibraz edemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir. Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.

Başvuru şekli, yeri ve zamanı     

Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, başvuru formunu doldurarak istenen belgelerle birlikte ilçe müftülüklerimizden herhangi birine 20.05.2021-03.06.2021 tarihlerinde saat 10.00-15.30 arası şahsen müracaat edecekler.” denildi.