‘Aklımızı oynatıyoruz´ sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte 2017-2018 eğitim öğretim dönemi başında hizmete açılan Akıl Oyunları Kütüphanesinde bir yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, aldıkları eğitimi Akıl Oyunları Şenliği ile taçlandı.

Okul müdürü Kenan Tekin, yaptığı açılış konuşmasında, “Okul öncesi eğitimin dünyada gelişen yeni eğitim anlayışına ayak uydurması gerekiyor. Klasik kes, katla, yapıştır faaliyetlerine alternatif yeni yaklaşımların uygulanması gerektiğini; uzun süreli tablet, televizyon, bilgisayar kullanımı gibi olumsuz davranışların önüne geçebilmek için öğrencilerimize ve çocuklarımıza ilgilerini çekebilecek farklı görsel özellikleri olan ve öğretirken eğlendiren eğitim materyalleri sunmamız gerekiyor. Bu bağlamda öğrencilerimizin muhakeme gücünü geliştirecek, pratik zekalarını arttıracak, sorunlarla ve problemlerle baş edebilme yeteneklerini arttırmak amacıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulumuza kazandırdığımız Akıl Oyunları Kütüphanesinde gerçekleştirmiş olduğumuz akıl ve zeka oyunları derslerini yıl sonunda bir şenlik ile tamamladık” ifadelerini kullandı.

Çocukların yanı sıra velilerin de oldukça eğlendiği ve keyif aldığı Akıl Oyunları Şenliği ödül töreninin ardından son erdi.