Butik Otel İşletmecisi Mustafa Çankaya yaptığı açıklamada, gelişmiş batı ülkelerinde tedavi amaçlı bir çok tuz odalarının uzun yıllardan beri kullanıldığı belirtti.

Peribacalarına oyulu ve son Osmanlı dönemi yapı sanatının en önemli mimari tarzını yansıtan konutların çağdaş anlamda turizme kazandırıldığı otelde konaklayan yerli ve yabancı turistlerin de yararlanmaları amacıyla Tuz odasını hizmete kazandırdıklarını anlatan Çankaya

?Bilimsel olarak biyokimyasal, mikrobiyolojik ve bağışıklıkla ilgili yapılan araştırmalarla tuzun insan sağlığına yararları ispatlanmıştır.

Tuz terapisi ile astım hastalarının çoğunun 6 aydan 5 yıla kadar rahatsızlıklarının hafiflemesi sağlandığı gibi, Astım atakları, Alerji, Akut Solunum Yolu Hastalıkları, KOAH,

Burun tıkanıklığı, Orta kulak iltihabı, Kronik bronşit, Zatüre, Öksürük, Hırıltı Soğuk algınlığı ve grip, Sinüzit, Egzama, Sedef hastalığı ve Saman nezlesi gibi rahatsızlıkların etkin şekilde tedavisinde yoğun olarak kullanım alanı mümkün olabiliyor? dedi.

Tuz odasının zemin, tavan ve duvarları ile doğal tuzlarla kaplanmak suretiyle bir mağara ortamının oluşturulduğunu belirten Çankaya, bunun da insanların üzerinde rahatlatıcı etki sağladığını belirtti.

Tuz odasında yüzde 40 ile 50 oranında değişen oranlarda nem bulunduğunu ve sıcaklığında 20-24 derece arasında tutulduğunu söyleyen Çankaya,

"Tuz odası terapisinde çocuklar 20 yetişkinler ise 40 dakika odada kalıyor. 5 gün üst üste yapılan seansların daha sonra mümkünse ayda 2 defa yapılması tavsiye ediliyor" diye konuştu.