Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada; “MEB tarafından örgün ve yaygın eğitim kurum eğitimlerinde yararlanılan yardımcı ders kitapları ve yaprak testleri ile ilgili devam ettirdiği denetim belirsizliği ve tereddütleri hala devam ediyor.

Bilindiği üzere hükümetin paralel olarak adlandırdığı yayınevlerinin örgün ve yaygın eğitim kurumlarındaki pazar payını engellemek için başlattığı bilinen ve halen de  devam ettirdiği söylenen  belirsizlik eğitimcileri de aynı ölçüde  belirsizliğe ve tereddüt´e sevk etmektedir.

Okulların açılmasından bu tarafa yaptığımız okul ziyaretlerinde eğitimciler tarafından sıkça sorulan ve soruların başında gelen ve "öğrencilerimizi daha iyi yetiştirmek istiyoruz ancak ders kitapları yeterli değil yardımcı ders kitabı ve test kullanmak istiyoruz bir sorun olur mu?" sorusunun cevabını almak istemektedirler.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak konunun 2015/2016 eğitim öğretim yılı itibari ile ilgili eğitimcilerimiz adına resmileşmesi için Valilik makamına resmi bir yazı yazdık” ifadelerine yer verildi.