Belediye Başkanı Rasim Arı’nın göreve gelmesinin ardından Nevşehir tarihinin en büyük altyapı hamlesini başlatan Nevşehir Belediyesi, şehir merkezinde uzun yıllardır kullanılan ve sık sık su kesintilerine neden olan asbestli boruları değiştirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi tarafından Yunus Emre Caddesi’nde bulunan ve birçok mahalleyi besleyen içme suyu ana hattındaki asbestli boruların değişimi için 9 Kasım 2020 Pazartesi günü planlı su kesintisine gidecek.

Gerçekleştirilecek çalışma ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin çeşitli mahallelerini besleyen içme suyu ana hattında 30 yılı aşkın süredir kullanılan asbestli boruları daha sağlıklı ve en az 100 yıl ömürlü düktil borularla değiştirecek.

Sabah saat 10.00’da başlayacak çalışma dolayısıyla Cevher Dudayev Mahallesi, Emek Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yeni Mahalle, 15 Temmuz Mahallesi, 2000 Evler Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, Kıratlıoğlu Mahallesi’nin bir kısmı ve 20 Temmuz Mahallesi’ne gece saatlerine kadar su verilemeyecek.

Mahalle sakinlerinin kesintiden mağdur olmamaları için önlem almaları gerekmekte olup, çalışmaların erken tamamlanması durumunda su belirtilen saatten önce verilebilecek.