Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı tarafından sürücülere bilgilendirme broşürü dağıtıldı.

Yaya geçitlerinde duran halk otobüslerine binen Aktaş, araçtaki sürücü ve yolcuları da çalışmayla ilgili bilgilendirdi.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Vali Aktaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla başlatılan proje ile yaya geçitlerinde oluşan trafik kazalarının önlenmesinin amaçlandığını belirtti.

Aktaş, "Öncelik hayatın, öncelik yayaların sloganıyla kampanya yürütüyoruz. Her yıl yaklaşık bin 700 yayayı trafik kazalarında kaybetmekteyiz ve bu kazalar yaya geçitlerinde meydana gelmektedir. Can kayıplarını önlemek amacıyla yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğu bilincini oluşturmak gayesiyle ülke genelinde çalışma yapılmaktadır. Proje, yıl boyunca çeşitli etkinlikler sürdürülecektir." dedi.

Vali Aktaş, Nevşehir’de sürücülerin bu konuda duyarlı olduğunu belirterek, “sürücülerimiz çok duyarlı. Durdurduğumuz her sürücünün emniyet kemeri taktığını görmek bizi sevindirdi. Kampanyanın amacına ulaşacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.