Okulların tatil olması ile birlikte “Gel Bu Yaz Kur´an-ı Gönlüne Yaz” sloganıyla tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir´de de Yaz Kur´an Kursları başladı.

Yaz Kur´an kurslarının başlaması nedeniyle Merkez Hz. Ömer Camii´nde program düzenlendi. Programa İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat, Cami görevlileri Mustafa Öz ve Ömer Karakaş, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yaz Kur´an Kursları açılış programı çerçevesinde Hz. Ömer Camii´nde düzenlenen programa katılan İl Müftüsü Yakup Öztürk;, “Bu kurslarda öğrencilerimiz imanın ve İslam´ın şartlarını, abdest almayı, namaz kılmayı, namazda okunan sure ve duaları, oruç, hac ve zekât ibadetini, anne-babaya saygıyı, iyi evlat olmayı, doğru dürüst olmayı, merhamet ve sevgiyi öğrenecekler. Bu çocuklarımız, Yaz Kur´an kurslarında hayatlarının her aşamasında ihtiyaç duyacakları değerli bilgileri öğrenecek, bu tatil günlerinde güzel dostluklar ve arkadaşlıklar kuracaklar, hayatları boyunca bu kurslardaki güzel hatıralarını unutmayacaklardır” dedi.

İl Müftüsü Öztürk, bu vesileyle kendilerine emanet edilen çocuklara bir anne ve bir baba şefkatiyle ders verecek olan hocalarımız başta olmak üzere, çocuklarını elinden tutup camiye getirme iradesini ortaya koyan velilere teşekkür etti ve öğrencilere de başarılar diledi.
Nevşehir´de tüm cami ve Kur´an kurslarında, 20 Haziran 2016 tarihinde başlayan kurslar, üç kur olarak devam edecek ve 26 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek.