Yazar Aytekin Cumhuriyet İlkokulu Kütüphanesinde öğrencilere yaptığı konuşmada kitap sevgisi, okuma ve yazarlık üzerinde durdu.

Aytekin, “Kitap sevgisi içinizde yer etmelidir. Eğer içinizde kitap sevgisi varsa önce ne okuyacağınızı düşünüyorsunuz. Sonra raflardan bir kitap alıyorsunuz ve o kitabı başka kitaplar takip ediyor. Küçük bir ilçedeki naif yaşam okumakla birden renkleniyor. Bir şeyler öğreniyorsunuz ve bu bir şeyler gittikçe artıyor. Hayatınıza başka şeyler giriyor. Muhayyileniz yani hayal gücünüz gelişiyor. Düşünceleriniz böylece kuvvetlenmeye başlıyor.

Okumak insana pek çok şey kattığı için güzeldir. Sadece güzel düşler kurduğunuz için değil sizi geliştirdiği, size ışık tuttuğu için, size yeni ufuklar açtığı için güzeldir.

Okumakla birlikte bilmediğiniz duymadığınız kelimeler sizinle oluyor. Bu kelimelerin çoğunu da unutmuyorsunuz. Ne kadar çok kelime dağarcığınız varsa kendiniz o kadar iyi ifade edebilirsiniz. Kelimeler zihinsel olarak da bir zenginliğin ifadesidir. Bunun bir de maddi boyutu var. Kelimeler zenginliktir. Çünkü çok kelime bilen biri aklını da iyi kullanabilir. Akıllı biri ahlaken de iyi biri ise daima kendine zorluklardan bir çıkış yolu bulduğu gibi maddi olarak da refah yolunda ilerleme imkânına kavuşabilir” dedi.

Yazar Aytekin, hikâye üzerinde de durarak, “Hikâyelere hayatın veya yaşanan anların birer kısa özetidir benim için. Öykü yaşanmış veya yaşanması mümkün olanları ele alır. Kısa ve pek fazla ayrıntıya girmeden. Yazdıkça öykünün mahiyetini ve hazzını alırsınız. Yazmak bir tutkudur. Bu tutku bende genellikle olay öyküsünedir. Durum öyküsü de vardır ancak şimdilik olay öyküsüne yöneliyorum. İnsanların çok hikâyeleri var” dedi.

Söyleşi sonrasında Gazeteci Yazar Aytekin, okulun öğretmen ve öğrencilerine Eylül ayında yayınlanan ve Ekim ayında 2. baskısı yapılan “Bahar Kokulu Ev” isimli öykü kitabını ve “İslam´ın Doğuşu” isimli çizgi romanını imzaladı. Yazar Aytekin, düzenlenen kültürel etkinlik nedeniyle okul idaresi, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Haber: Selma İVEN

/images/haberler/resimler/2015-11/11/1209001194520.jpg

 

/images/haberler/resimler/2015-11/11/1210247758624.jpg