Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından 2015 yatırım programı kapsamına alınan ve Avanos yolu üzerinde Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi yakınlarında yapımına başlanan, 14 katlı olarak projelendirilen Nevşehir Öğretmenevinin yeri konusunda özellikle eğitimciler arasında ortak görüş çok kötü olduğu yönünde.

210 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel kalitesinde bir konaklama ve sosyal aktivite mekanı olarak hizmet verecek olan öğretmenevi için hiçbir manzarası olmayan, yola çok yakın bir alanın seçilmesi eleştirilere neden oluyor. Dünyanın en güzel manzarasına sahip Kapadokya´ya gelecek misafirlerin kalacağı öğretmenevinin manzarasının karayolu ve üniversite binaları olması “Bu alanı kim ya da kimler seçti?” sorusunu akla getirdi.

Eğitimciler, ayrıca uzun yıllar bekledikten sonra yapımına başlanan öğretmenevinin mutlaka Kapadokya manzarasına sahip bir alana inşa edilmesini, dolayısıyla da bu inşaatın hemen durdurulmasını istiyor. Yapımı devam eden öğretmenevinin bünyesinde spor ve fitnes salonu, lokal, mağazalar, restaurant, sauna, Türk hamamı ve 1000 kişilik çok amaçlı salon da yer alacak. Yeni Öğretmenevinin 18 milyon TL´ye mal olması bekleniyor.