Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Gençlik ve Spor Bakanlığının Nevşehir’e yapacağı spor tesislerini değerlendirdi.

Nevşehir için çok büyük bir kazanıma imza attıklarını kaydeden Başkan Savran, tesislerin bitimine kadar her aşamanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Müjdelenen tesislerde Vali İnci Sezer Becel, Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve diğer ilgililerin büyük emekleri olduğunu vurgulayan Başkan Savran, kendisinin de bu konuda emeğinin olmasının gurur verici olduğunu belirtti.

“ÇOK MUTLUYUM”

Spor yatırımlarının müjdelendiği günün Nevşehir için çok önemli bir gün olduğunu aktaran Savran, “Belki de Nevşehir tarihinde bir seferde bir bakanlık tarafından yapılan en büyük ölçekte yatırım olacak. Özelikle spor alanında böyle bir yatırımı Nevşehir hiç görmemişti. Haziran ayında sayın Bakanımızın ziyareti sırasında dile getirdiğimiz talepler kağıda dökülerek protokol şeklinde imzalandı. Bundan sonra inşallah biran önce ihalelerin yapılıp bu tesislerin şehrimize kazandırılması için gayretimiz devem edecek.” dedi.

Bu hizmetin bir parçası olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Savran, “Biz Nevşehir’i her alanda daha gelişmiş, daha güzel bir şehir yapmak için çalışıyoruz. İmza töreni de bu çalışmaların büyük bir adımı idi. Fizibilite çalışmaları ve ihaleler yapılacak. Biz bunların biran önce şehrimize kazandırılması için takipçisi olacağız. Merkezimizde 12 ayrı mahalleye basketbol, futbol ve tenis alanları yapılacak. Tabi biz bununla da kalmıyoruz. Ben başkan olduktan sonra 12 tane spor alanı kazandırdık şehrimize. Bu yapılacak 12 tesisle birlikte 24 tesisimiz olacak. İnşallah 2022 yılında bu sayıyı 30’un üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

“NEVŞEHİR HER ŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK”

Müjde gününü de anlatan Savran, “Sayını bakanımız “12 tane yapılmış, 12 tane daha yapılacak. Acaba yeterli mi?” dedi. Ben de Nevşehir her şeyin en iyisine layık. Her mahallemizde her çocuğumuzun faydalanacağı alanlar olması gerekiyor. O yüzden elimizden ne geliyorsa, hangi alanlar uygunsa bu tip alanlar yapacağız dedim. Yapmaya da devam edeceğiz. Sadece vatandaşımızdan şunu rica ediyoruz: Bu işler biraz zaman meselesi. Aynı anda hepsini birden yapmak fizik kurallarına da ekonomi kurallarına da aykırı. O yüzden biz elimizden geldiğince, imkanımızı sonuna kadar kullanarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” ilkesiyle hareket ediyoruz. Her şeyden önce gençlerimizin spor yapması, onların daha sağlıklı bir bünyeye sahip olması açısından önemli.” ifadelerini kullandı.

“SPORTİF BAŞARILAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yapılacak tesislerin şehrin sportif başarıları için de çok önemli olduğuna dikkati çeken Savran, “Olimpiyatlarda çeyrek finalin eşiğinden dönmüş bir sporcumuz var. Bu tip örnekler de artacaktır. Bu konularda iki şey önemli. Birincisi imkan ve tesis, ikincisi de örnek alınacak biri. Nevşehir’den bir sporcu olimpiyatlara gidip belirli bir dereceye kadar ulaşıyorsa bunu gören çocuklar da bunu örnek alarak devam ettirecekler. Aynı şeyi biz futbol için de dile getirdik daha önce. Nevşehir’in bir takımının profesyonel ligde olması, orada Nevşehirli oyuncuların yer alması bizim gençlerimize ilham olacaktır diye düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“STADYUM SPOR ŞEHRİ OLMAMIZ İÇİN ÖNEMLİ”

Şehir stadyumu konusunda bakanlık yetkililerin biraz tereddüdü olduğunu aktaran Başkan Savran, şunları söyledi: “Bir şehir stadyumu çalışmamız da var. Sayın Bakanımızla onu da görüştük. Kendisi de çalışmalara start verildiğini söyledi. İnşallah şehrimize yakışır bir stadyum kazandıracağız.

Stadyumla ilgili görüşmeler devam ederken fizibilite çalışmaları sırasında “Profesyonel ligde takımınız yok, nüfus buna çok uygun değil, acaba böyle bir stadyuma ihtiyacınız var mı?” sorusu gündeme geldi.

Ben de o toplantıda şunu söyledim: “Nevşehir, Kapadokya’nın merkezi. Turizm açısından oldukça ileri seviyedeyiz. Dünyanın en kaliteli otellerine sahibiz. Bununla birlikte şehrimize çok amaçlı bir futbol tesisi kazandırırsak, büyük bir stat, yanında antrenman sahaları biz spor turizmine de talibiz dedim. Çünkü yatak kapasitemiz ve kalitemiz buna çok müsait. Bölgemiz çok dikkat çekici bir bölge. Sezon öncesi kampını yapacak takımlar bu arada da tatillerini yapacaklar. Nevşehir’in her bölgesinden merkeze ulaşım 20-25 dakika. Böyle de bir avantajımız var. Bunu dile getirdim. Eğer böyle bir tesis kazandırabilirsek Nevşehir’e, biz spor turizmine de talibiz. Daha önce Süper Lig ve 1. Lig takımları kamp yapardı. Ne yazık ki bu çok ilerletilemedi. Biz bunu yeniden Nevşehir’e kazandırmak istiyoruz. Sadece Süper Lig takımları değil, Avrupa’dan da dünyadan da farklı takımların bu bölgede kamp yapması iklimimiz açısında da müsait dedim. Bunun üzerine stadyum yapılması mantıklı geldi.”

Başkan Savran, stadyum konusunda diğer protokol üyelerinin de büyük çaba sarf ettiğini aktardı.