Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Nevşehir ve bölge genelinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı uçması ve oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması istenen açıklama şöyle; “Mevcut yağışların devamında, cumartesi günü (11.06.2022) batı kesimlerden başlayarak ülkemizin yeni bir yağışlı ve serin havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bölgemiz genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının hafta sonundan başlayarak azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde bölgemizde beklenen hava durumu;

11.06.2022 Cumartesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgemiz (Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Yozgat) genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bölge genelinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

12.06.2022 Pazar: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların bölgemizde önümüzdeki hafta başından itibaren de devam edeceği tahmin ediliyor.

Yerel kuvvetli yağışlar ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.”