Yeşil Doğa Derneği Genel Başkanı Abdulkadir Ay, Yeşil Doğa Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Bayram Ekici ve Yönetim Kurulu Üyeleri Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik'i ziyaret etti.

Orta Anadolu illerinin kalkınmasında öncü olmak için kurulan Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinde şubeleşen genel merkezi Aksaray’da bulunan Yeşil Doğa Derneği yönetim kurulu Aksaray İl Özel idaresi Genel sekreteri Yüksel Çelik’i makamında ziyaret etti.

İklim Krizine Dikkat Çekildi Fidan Desteği İstendi

Aksaray’ın kalkınmasında önemli bir yeri olan İl özel idaresinin oldukça etkili yatırımlar yaptığı belirtilen konuşmaların ardından yaklaşan iklim krizine dikkat çeken Başkan Abdulkadir Ay başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında ‘’ Aksaray’ın Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ sloganıyla il özel idaresinin daha fazla katkısını beklediklerini dile getirdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sayın Valimiz Hamza Aydoğdu’nun talimatlarıyla özellikle okul bahçeleri lavanta koksun diyerek başlattıkları projeyi bizde köylerimizde uygulayacağız geçmişte il genel meclisimizin aldığı kararla yapılan 3 köyümüzde ki orman kurma çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek eskiden olduğu gibi “YEŞİL AKSARAY” denilmesi için gayret edeceğiz.” dedi.

Şeref Üyesi Beratı Taktim Edildi

Ziyaretin ardından derneğin faaliyetlerini de içeren yol haritasını içeren Şeref Üyesi beratı dosyası sunularak içerisinde yer alan projelere destek istendi, bölge hayrına olacak kalkınma faaliyetlerinde birlikte mücadele kararı alındı.