Orman İşletme Müdürlüğü il merkezinden ilçelere giden ana yolların kenarlarında ağaçlandırma çalışması yapacak. Yol kenarlarını sağlı sollu ağaçlandıracaklarını ifade eden Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı, toplamda 250 km mesafenin ağaçlandırılmış olacağını söyledi.

Nevşehir?in daha yeşil bir görünüme kavuşması için çalışmalarına durmadan devam ettiklerini ifade eden Satırlı, yol kenarlarına yapılan ağaçlandırma çalışmasıyla yolların daha güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Uçhisar-Göreme arasında bulunan yolun 2013 yılının ilkbaharında yapıldığını hatırlatan Satırlı, kalan yolların birkaç ay içerisinde yapılması için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Satırlı, dikilecek ağaçlar için yerlerin hazırlandığını belirterek, sadece ağaç dikme işimiz kaldı. Diğer bölgelerde yapılan ağaçlandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra ekiplerimiz yol kenarlarına başlayacak diye konuştu.

Satırlı, yol kenarlarına iğde, akasya, süs eriği, ıhlamur, yayılıcı ardıç gibi ibreli ve yapraklı ağaçların dikileceğini belirterek, toplamda 40 bin ağacın dikilmesini planladıklarını ifade etti.
Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ