Sürekli Sarı Basın Kartı sahibi usta gazeteci Osman Yüksel, artık yazılarıyla gazetemiz Muşkara’da.

Yüksel, siyasetten yaşama, belediye hizmetlerinden ekonomiye dair yazılarını okuyucularıyla buluşturacak.

Yüksel’in haftalık yazıları Muşkara Gazetesi’nde ve www.muskarahaber.com adresinde takipçileriyle buluşacak.

Muşkara Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bayram Ekici, "Gazetecinin emeklisi olmaz. Ya çalışırken ölürler ya da ölünceye kadar çalışırlar." sözünün sahibi Osman Yüksel gazetemizde yazılarıyla sizlerle olacak. Ailemize, Nevşehir'in en iyi yerel gazetesi Kapadokya Muşkara Haber'e katıldığı için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Osman Yüksel kimdir?

1956 yılında Nevşehir’in  Göre kasabasında doğdu. İlkokulu orada, ortaokul ve liseyi Nazilli’de bitirdi.1974  yılında gazeteciliğe ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okuluna aynı anda başladı. 1978 de  mezun oldu.. Çeşitli gazetelerde düzeltmen, muhabir, köşe yazarı, yazı işleri müdürlüğü, reklam müdürlüğü görevlerinde bulundu ve 1996 yılında  basından emekli oldu.

1976 yılında  bir grup arkadaşıyla Çağdaş Gazeteciler Derneğini kurdu ve 2.başkanlık görevini üstlendi. Kurucu başkanın bir trafik kazasında hayattan ayrılmasıyla halen yaşayan kurucu başkan statüsündedir.

“Gazetecinin emeklisi olmaz. Ya çalışırken ölürler ya da  ölünceye kadar çalışırlar” sözünün sahibidir.

Halen yazmaya devam eden Yüksel’in 2.baskısını yapan “Biz bu şiirleri beraber yazdık” isimli bir kitabı vardır.

Şiirlerinden bazıları bestelenmiştir. Kına türküsünün yazarı ve bestecisidir.

Belgesel konusunda özellikle Kapadokya bölgesini anlatan senaryolarıyla tanınmıştır. Göre –Nevşehir karızları (Yeraltı su yollarını) anlatan belgesele Dursun Özden’le Anadolu su medeniyetleri dizilerinin çekimine katılmıştır. Bereketin adı bağbozumu belgeselinin metin yazarıdır ve TRT’de halen gösterimdedir.

2006 yılında  yine ilk kez Nevşehir yöresindeki arazilerinde  sertifikalı organik tarım çalışmalarını ve mikrobiyal  gübre denemelerini başlatan Osman Yüksel, bu deneme çalışmalarında  üstün başarılar elde edince Kapadokya Meslek Yüksek Okuluna Organik tarım bölümü kurma çalışmalarına çağrıldı.

Bölüm kuruluşunda  görev aldı ve Genel teknik iletişim dersleri verdi.
Osman Yüksel 1 yıl sonra mikrobiyal gübre denemeleri çalışmalarının uluslararası alanda duyulmasıyla Rusya Federasyonu Kazan Devlet Üniversitesince düzenlenen 1.uluslararası mikrobiyoloji konferansına konuşmacı olarak çağrıldı.

Kapadokya’daki hastalıklı topraklarda  mikrobiyal gübre denemeleri ve alternatif çeşitler isimli bildirisini sundu ve büyük beğeni topladı.

CNN Türk televizyonu bu çalışmalarını konu alan 60 dakikalık bir program yaparak ülke genelinde tanınmasını  sağladı. Ayrıca TRT1, NTV, TRTGAP Bu toprağın sesi, Başkent tv, TRT2 kanalları ve sayısız yerel kanalda tarım çalışmalarıyla ilgili programlara katıldı.

Halen Avanos’ta  yaşamaktadır.