Ziyarette SGK İl Müdürü Baltacı; 7256 Sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin” Kanun hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2020 Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait ve kesinleşmiş olan; Sigorta Primleri, Genel Sağlık Sigortası Primleri, İşsizlik Sigortası Primleri, İdari Para Cezaları, İş Kazası veya Meslek Hastalığı sonucunda doğan Rücu alacakları, Yersiz Ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ile 4/b (Bağ-Kur) sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların yapılandırma kapsamında olduğunu söyleyen SGK İl Müdürü Baltacı, yapılandırma başvurularının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile 1 Şubat 2021 tarihine kadar uzadığını ve son başvuru tarihinin 1 Şubat 2021 olduğunu belirtti.

Baltacı; “Sigortalı çalıştırılan işverenlerce e – Sigorta, Bağ-Kur’lu sigortalılarımızca e- Devlet kanalıyla başvuru yapabileceği gibi şahsen veya posta yoluyla ilgili Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Sosyal Güvenlik Merkezine başvuru yapabileceğini hatırlatmakta yarar görüyorum. Ayrıca kurumumuz ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası arasında emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi iş birliği protokolü imzalanmış olup, aylık 1,60 faiz oranı ve 36 ay vade imkânı ile krediye başvurulabilecektir. ” dedi.