Nevşehir´de yıllardır hafta içi okul ve kurum ziyaretlerine, hafta sonları ise sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine devam etme geleneğine kaldığı yerden devam eden Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, okulların açılmasıyla birlikte ziyaret geleneğini sürdürmeye devam etti.

Nevşehir´de her yıl okul ve kurumları en sık ziyaret ederek sendika olarak faaliyet sürdüren Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, Nevşehir genelindeki tüm okullar hakkında bilgi sahibi olan ve Nevşehir´in eğitim raporunu elinde barındıran tek sendika olma özelliğini de yaptığı ziyaretleri sayesinde elde etmiş durumda.

Okullarda ders zilinin çalmasıyla birlikte ziyaretlere başlayan Şube Başkanı Mustafa Uğur ve Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Cengiz Yurt´un ikinci dönemde ilk ziyaret ettiği okullar;  Damat İbrahim Paşa Ortaokulu, Kız İmam Hatip Lisesi, Toki Gökkuşağı Anaokulu olurken, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi de ziyaret edilen kurumlar arasında yerini aldı.

 Okul ve kurum ziyaretlerinde sendika üyelerini Türk Eğitim-Sen´in yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendiren Mustafa Uğur, eğitimcilerin gündeminde olan konular hakkında kendisine yöneltilen sorulara da cevap vermeyi ihmal etmedi.

Uğur, toplu sözleşmede memurların kayıplarına neden olan maddeler ile ilgili de gerçekleri anlatırken, Türk Eğitim-Sen´in çalışmalarına ve sendikal tavrına teveccüh göstererek yeni üye kaydını gerçekleştiren üyeleri ise tebrik etti.