Sevgili MUŞKARA gazetesi okurları makalelerimle sizinle bur da zaman zaman birlikte olacağız. Bugün Acıgöl´de bir firma ziyaretinden geç vakitte dönerken trafikte yoğun değildi ağır ağır caddelerdeki levhalara bakarak geliyordum.

Bunu zaman zaman yaparım değişen levhalara veya yeni açılan yerlerin levhalarına özellikle. Şimdi diyeceksiniz ki ne alaka?

Şundan dolayı NTSO KGK´un bir bireyi olarak başkanım Gülper Gündüz Yassı ile Nevşehir il ve ilçeler bazında girişimci kadınlarımıza sık sık ziyaretlerde bulunup oda bazında yapabileceğimiz bir şey var mı diye sorarız.

Bende hazır biraz vaktim varken izleyerek yol alıyordum Avanos kavşağından dönerken bir levha gördüm ve üzerindeki yazı şekli değişmişti.

Hemen park edip durdum şöyle yazıyordu FİLİZ BİLGİN BRİDAL EVLİLİK ATÖLYESİ, daha önce bir marka vardı. Vitrinde de inanılmaz göz alıcı modeller .

İçeri girdim sevgili Filiz Bilgine hayırdır dedim. Gülümseyerek artık kendi modellerimi kendim çizim üretiyorum abla dedi.

Bu muhteşem bir olaydı tebrik ettim ve modellerin çok güzel dedim, iki bin on sekiz modellerini ürettim ve vitrin yaptım dedi. Yaptığı enfes kahveyi içip vedalaştım.

Eve dönerken Nevşehir deki hanımefendilerin artık girişimciliği benimsediğini her konuda üretken olduğunu görmek beni son derece keyiflendirdi.

Özellikle genç kızlarımızın ve hanımefendilerin ülke ve ev ekonomilerine destek olmaları sevindirici.

Bir ilke imza atan ve gelinlik tasarım ve üretimine geçen sevgili Filiz Bilgin´i bir kez daha yürekten kutluyorum ve nice daha adını bilmediğim kadınlara örnek olur diyorum.

Tekrar satırlarda buluşmak üzere sağlıkla saygıyla en önemlisi de sevgiyle kalın...