Evet, nihayet bu da bitti.

  Başka kaç ülkede biten bir seçimin ardından bu kadar sevinilir bilmiyorum ama bu ülkenin insanları her seçimden sonra bir oh çekiyor. Oysa seçimler- bu cümleyi kaç kez kullandım inanın ben de hatırlamıyorum- bir şölen olmalı, bir demokrasi şöleni.

   Nihayetinde nedir? Yönetici seçimi.

   Birisi yapacak. Bu kişinin ehil biri olması hepimizin temennisi tabi ama işin içine parti girince ehil olmasa da oy üstünlüğü yeterli oluyor. Öyle ya da böyle birisi o koltuğa oturup belirli kanunlar çerçevesinde seçildiği alanı daha yaşanılası bir hale getirmeye çalışacak hepsi bu.

   Bu konuyu ilerde telafisi mümkün olmayacak bir hale-dile getirmek yapılacak en büyük hatadır. Bakınız seçimler bitti, illerde, ilçelerde, beldelerde yarışanlardan birisi ipi göğüsledi. Bu bireysel bir yarış değildir. İpi göğüsleyen kişi bireysel olarak bir başarı kazanmamıştır. Bu koşu toplumsal bir koşudur ve o ip yüzlerce, binlerce kişi ile göğüslenmiştir, hatta şu dakikadan sonra yarışı kaybedenlerin grupları bile kazananlarla aynı safta yer almaktadır-almalıdır.

   Yani demem o ki, eğer bu bir yarışsa ki öyledir, bu yarış sonunda elbette bir kazanan vardır ama kaybeden asla yoktur. Unutulmamalıdır ki bu toplumsal bir aktivitedir esas olan da yönetim şeklidir.

    Biz bizi daha iyi yönetecek birini seçmiyoruz, bu şehri projeleriyle, çalışmalarıyla daha yaşanılası bir yer haline getirmeyi vaat eden birini o şehri idare etmeye çağırıyoruz. Seçilen kişi sadece kendine o verenlerin başkanı değildir, zaten  bu nedenle gizli oy kullanılır ya. Öyleyse hepimize hizmet edecek bir şahsın hangi partiden olduğunun ne önemi var ki.

   Dün benim adayım seçilsin diye canla başla çalışan bir kişi, başka bir adayın seçilmesinden sonra ona oy verenlerle aynı hizmeti almayacak mı?

   Benim adayımın şehrimi daha iyi yöneteceğimden emin olabilirim ama benim gibi düşünmeyenler çoğunluktaysa yapılacak en güzel şey “başarılar dilerim yolunu açık olsun” temennisidir.

   Bu erdemi Yüce Türk milletinin her mensubunun keyifle yerine getirecek olgunlukta olduğuna inancım tamdır. 

    Uzuuuuuuuuuuuuuuuunca bir süre seçim olmaması dileğiyle. Seçilmiş her başkana ve muhtara Allah kolaylık versin diyorum.