Ünlü gece kulübünü basarak 39 kişinin ölümüne sebep olan cani yakalandı. Tüm ülke derin bir nefes aldı.

Emeği geçen herkese ama herkese sonsuz teşekkürler.

Bu mesele çok ama çok önemliydi. Diğer katliamlardan bir farkı vardı. Faili yaşıyordu ve kaçaktı. Diğer olaylarda şerefsizin biri kendini patlatıyor, kendi geberdiği gibi onlarca masum vatandaşımızın da ölmesine ve şehit olmasına yol açıyordu.

Etkin bir militan olmaktan öte para ile tutulmuş, profesyonel bir katildi. Nedendir bilmiyorum ama bir zamanların meşhur katil-ajanı Çakal Karlos´a benzetiyordum. Belki de soğukkanlı, buz gibi yüz ifadesindendir.

İtiraf edeyim, ben pek yakalanacağını zannetmiyordum.

Bu tip eylemlere girişenler genelde ölümü göze alarak yola çıkar. Eylemini yapar sonrasında ye kendini patlatır, ya çatışmada ölür ya da kendini öldürür. Yani sağ kalmaz.

Silah sıkarak çok sıkı korunan bir kulübe giriyor, içerde defalarca şarjör değişerek yüzlerce mermi sıkıyor, yedi dakika boyunca-ki bu çooook uzun bir süredir-içerde sağa sola ateş ediyor, üstünü başını değiştiriyor, elini kolunu sallaya sallaya ortadan kayboluyor.

Bu kısmı bana oldukça profesyonelce olduğu izlenimini vermişti. Eylemi gerçekleştiren profesyonelse, arkasındaki güç de büyük olmalıydı. Güç büyük olunca korunması, saklanması ve yurt dışına kaçırılması da kolay olacaktı. Bu nedenle Allah var ben yakalanacağını hiç sanmıyordum.

Yanıldım ve bundan da çok mutluyum.

İstanbul emniyetini ve istihbarat servisinde görevli memurları tekrar tekrar kutluyorum.

Ama bu arada bir şey de dikkatimden kaçmadı. Siz de dikkat ettiniz mi bilmem yakalanan ve başı eğilerek götürülen adamla, ağzı yüzü dağılmış meymenetsiz aynı kişi değil.

Bir kirli sakallı biri ise yeni traş olmuş parlak bir yüz. Polisler arasında giden adam cani olan kişi değildi bu da kaçmadı.

Galiba yanıltmaca yaptılar çünkü linç edilme ihtimali vardı, polisin bu meymenetsizden öğreneceği çok şey olduğuna göre en doğrusu da buydu.