166. kuruluş yılında, Gece gündüz huzurlu hayatın güvenliğini sağlayan İçişleri bakanlığımızın tüm personellerinin başarılarının devamını diliyorum, Ülkemizde her hafta değişik kutlamalarla geçiyor lakin istenen tarzda yardımcı olamıyoruz ona üzülüyoruz.
Şehit Polislerimizi, Askerlerimizi, Öğretmenlerimizi, Türk bayrağımız gönderden inmesin, vatan bölünmesin, ezanlar susmasın sevdası için yürekleri çarpan nice insanlarımızı da dualarımızla bu gün vesilesiyle rahmetle anıyoruz. Eş ve çocuklarına devletimiz şefkatlerini her zaman gösteriyorlar. İçişleri bakanlığımızda görevli olan tüm emniyet camiasının polis haftasını candan tebrik ediyoruz.
Trafik fahri müfettişlerinin görevlerinde verdikleri karşılıksız çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyoruz. Bakanlığımızın örnek uygulamasını halkımızda kabul etmektedir. Lakin Müsteşarlık makamınca ile Ülkemizde sayıları 11.000 kişinin ulusal basından da takip ediyoruz birçok başarılara katkıları olmuştur ama bir ödül ne yazık ki esirgenmiştir. İlgililer bekliyorlar? Kazaların sık olduğu karayollarımızda verilen mücadele çok iyi, Buna rağmen Alkollü araç kullananlar var, köylerde ehliyetsiz araç kullananlara neden şoförler odamızca bir çalışmalar planlanmadığını dile getirmemizi isteyen iki arkadaşımız adına yetkili kişilere sorduk ses hala yok? Cezalar uygulanmış eğitimde verilmiş ama az diyorlar, bizlerden sizlere iletmesi karar sizlerindir?
İldeki araç sayısına göre, bir çıkarı olmadan FTM olarak görev yapanların müracaatlarına ne yazık ki bakanlık bürokratlarımızca hala neden cevap gelmemiştir, buna üzülmemek mümkün değildir?
Milli eğitime bağlı sürücü kurslarımızın denetimlerinin iyi olduğu söylenebilir. Lakin sık değişen mevzuatlardan sıkıntıları olduğu ehliyeti aldığı halde arabayı akan trafik de hatalı kullananlara karşı eğitimi kimler vermelidir? Biliyorsunuz Ehliyet arabayı sürmez. Adam sürer? Kazaların çoğu arkadan çarpmadır, aşırı surat ve alkollü araç kullanmadan kaynaklanmaktadır? Bizde yeterli eğitimi verende var işi eksik yapan sürücü kurslarımızda yetkili milli eğitim personellerimiz sanırım bundan sonra düzeltirler mi acaba?
İlköğretim ve Bakanlık müfettişlerimizden bazı dostların şikâyetleri inanın haksız değildir? Örnek.
1-Yüksek sesli teyp ve radyo çalan müziklerle yolda aracı yardımcısız kullanan bazı öğrenci servislerimiz?
2-Bazı kamu araçlarında şehir içinde azami hız kuralına uymayan makam şoförlerimiz?
SRC Belgesi veren, Hizmeti ticari araç kullananlara, Bazı belediye araçlarının durakta yolcu indirmelerinde iyi hizmet sunanlara, İlgili şehir içi ve şehirlerarasında taşımacılığı iyi yapan öğrenci servislerine, esnaflara sağlanan kolaylıklara teşekkürü de borç biliriz? Toplum polisi olarak görev yapan motorize ekiplerin özellikle büyük şehirlerdeki fedakârlıklarını nasıl unuturuz. Her an yakınınızda olan sivil ekipler belki de siz farkında olmadan geriden sizi koruyan isimsiz kahramanları minnetle anıyoruz...
İlimiz de geldiği günden bu yana örnek davranışlarıyla halkın sevgisini kazanan, Emniyet müdürümüz Sayın Dr. Ömer GURULKAN bey e açtığı kişisel fotoğrafları ve sanat sergileri, gençlerimize verdiği yaşantısından kalan boş zamanın iyi değerlendirilmesine örnektir? Geçen yıl katıldığım form alıveriş merkezindeki etkinlikleri bu yılda daha değişik taş işlemeciliği ve yöresel el sanatlarımızın geliştirilmesi yönündeki teşvikleri de takdire şayandır. İlimizde değişik kademelerde çalışan en alt birimdeki görevlisinden en üst kademesinde görev yapanlar, bizim içimizden çıkan saygıdeğer insanlarımızdır.
Başarılarından gurur duyarız. Bir zaman emniyet amirliği de yapmış olan yakın dostumuz Muhammed beyin, Celal beyin, Resul beyin, görev sırasındaki fedakârlıkları makaleye sığdırmamız elbette zor. Cumhurbaşkanı ve bakanlardan Kapadokya?mızı gezmeye gelen üst düzey insanların güvenliklerini sağlamak için yakın korunmasındaki sabahlara kadar uykusuz çalışmalarına ailece şahit olduk, emekli olup ilimizden gitse de, nasıl bu insanlarımızı unutabiliriz?
Cennet vatan ülkemizde gece gündüz her zaman huzurumuzun bekçileri tüm polislerimizin ve Nevşehir deki tüm polislerimizin günü kutlu olsun.