Polis memuru Abdullah Zengin, lale sanayi 2.bloktaki esnaflara yaptığı hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı alınacak tedbirler konusunda esnaflara uyarılarda bulundu.

Polis Memuru Abdullah Zengin bilgilendirme toplantısında şu hususlara yer verdi;

?Kendisini kurye gibi tanıtarak evimize veya işyerimize gelen, Kurye kılıklı adam kapıyı çalıyor. Elinde sarı zarf. `SGK`dan geliyor, size tebligat var` diyor. Karşılığında 4-10 lira arası para istiyor.

Vatandaş ise `borç` korkusuna kapılıp, parayı ödüyor. Kaç yüzbin eve gidildi, kimse bilmiyor.? B
u hususta vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını kesinlikle gelenlerin kimliklerini kontrol etmeleri bildirildi.?

Polis Memuru Abdullah Zengin, internetten yapılan alışverişlerden dolayı mağduriyetlerin olduğu bu gibi alışverişlerde telefon siparişi verenlerin kargoyu açtıklarında ilgisiz alakasız şeylerle karşılaştıkları görülüyor diyerek vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Kontör ve para dolandırıcılığı hususunda da kendisini savcı hâkim polis diye tanıtan kişilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Zengin, devletin hiçbir kurumunun vatandaşlardan kontör /para talep etmeyeceğini söyledi.

Zengin, böyle bir durumda vatandaşların hiç çekinmeden ücretsiz olan 155 Polis İmdat hattını aramaları veya en yakın Polis Merkezine başvurmaları gerektiğini ifade etti.

Toplum Destekli Polis Memuru Abdullah Zengin ayrıca işyeri güvenliği ile ilgili olarak geceleyin mutlaka işyerinin içini aydınlatacak kadar bir lambanın açık bırakılmasını, mümkünse işyerine güvenlik kamerası ve alarm taktırılmasının hırsızlığı önlemede etkili yöntemler olduğunu vurguladı.

TDP memuru Zengin, 155 polis imdat hattına da değinerek ihbarların zamanında, sakin ve açıklayıcı olarak yapılmasının önemini anlattı.

Nevşehir sanayi esnafı bu bilgilendirmelerden çok memnun olduklarını Nevşehir emniyet Müdürlüğünün bu uygulamasından dolayı çok teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Haber: Alpaslan Körükcü