Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri               : Nevşehir İl, Merkez İlçe, 1820 Ada, 19 Parsel, 15 TEMMUZ Mahalle/Köy, 3 Nolu Bağımsız Bölüm      Taşınmaz Nevşehir  İli Merkez İlçe 15    Temmuz Mah. Kızıltepe Mevkii 1820 ada 19 parsel 1. kat 3 nolu mesken olup 878,00m2 arsa yüzölçümüne sahiptir. Arsa pay/payda oranı 175/1426dır. Satışı yapılacak olan bağımsız bölümün bulunduğu yapının bodrum, zemin ve 3 normal kattan oluşan toplamda 5 katlı betonarme bina olduğu ve her katta 2 daire bulunduğu görülmüştür. 1. kat 3 nolu bağımsız bölüm kapalı olduğu için mesken olarak kullanılan dairenin içerisine girilememiştir. Benzer özelliklere sahip bir üst kattaki bağımsız bölüm gezilerek dava konusu taşınmaz ile ilgili bilgiler bu daireden alınmıştır. Söz konusu dairenin 4 oda, 1 salon, 1 mutfak, 2 balkon,2 banyo ve         WC    gibi mahallerden  oluştuğu tespit edilmiştir. Taşınmazın taban döşemesinin laminat parke ıslak zeminlerinin fayans kaplı olduğu görülmüştür. Dairenin giriş kapısının çelik, iç kapılarının Amerikan panel, pencerelerinin ise kahverengi sert plastik doğrama olduğu tespit edilmiştir. Dairenin iç cephe duvarlarının sıvalı ve boyalı olduğu görülmüştür. Mutfak dolabının, vestiyerinin ve ayakkabılığının bulunduğu tespit edilmiştir. Bazı mahallerde alçıpan         ters tavan ve  spot uygulamasının yapıldığı görülmüştür. Bağımsız bölümlerin bulunduğu arsa imar planı içerisinde olup her türlü alt ve üst yapı hizmetlerinden faydalanabilecek konumdadır. Kombi ile ısındığı görülmüştür. Apartman giriş kapısı demir olan yapıda asansör bulunmaktadır. Nevşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 10.07.2018 tarih ve 4296 sayılı yazısında bağımsız bölümün üzerinde bulunduğu 1820 ada 19nolu parselin imar planında ayrık nizam 4 kata müsaadeli konut alanına isabet etmekte olduğu belirtilmiştir. Taşınmazın yakın çevresinde çeşitli konutlar bulunmamaktadır. Taşınmazın arazisi düzgün topografyaya sahiptir. 1. Kat 3 nolu bağımsız bölümün 195 m2 alanlı olduğu tespit edilmiştir.

Yüzölçümü              : 877,64 m2

Arsa Payı                 : 175/1426

İmar Durumu           : Yok

Kıymeti                    : 267.034,36 TL

KDV Oranı               : %18

Kaydındaki Şerhler  : Tapu Kaydındaki Gibidir

1. Satış Günü           : 29/11/2018 günü 10:50- 10:55 arası

2. Satış Günü           : 24/12/2018 günü 10:50 - 10:55 arası

Satış Yeri                  : NAR BELEDİYE BAŞKANLAĞI BİNASI GİRİŞİ SATIŞ ODASI NAR MEYDANI MERKEZ NEVŞEHİR

Satış şartları :

1-      İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artınnada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artınnada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-      Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3-      İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-      Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt 'faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-      Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-      Satışa iştirak edenlerin şartnameyi gönnüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/2536 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.01/10/2018