Kursun sona ermesi nedeniyle sertifika töreni düzenlendi. Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İş Kur İl Müdürü İlhan Temel, Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu ve kursiyerler katıldı.

Merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları hakkında eğitim alan kursiyerlerin tamamının bayan olması dikkat çekti.

Burada bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir?de bu kursun ilk kez düzenlendiğini belirterek, projeye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Ziraat Odaları Birliği,

Milli Eğitim Bakanlığı ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği?nin destek verdiğini söyledi. Projenin Tüm Türkiye?de uygulandığını ifade eden Yılmaz, bu işi genelde bayanların yaptığını kaydederek, kursiyerlerin tamamının bayan olmasının kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Yılmaz, küçükbaş bereketli bir hayvandır. Bereketli sürüler meydana getirir. Büyük baş hayvanlara çok titiz bakarsınız ama çoğalmaz.

Küçükbaş hayvanları kendi haline bırakırsınız kendiliğinden çoğalır dedi.

İş Kur İl Müdürü İlhan Temel de, tarım sektöründeki ara eleman ihtiyacını gidermek için birçok protokol yaptıklarını ama böyle bir proje gerçekleştirmediklerini ifade ederek,

son dönemde sürü yönetimi ile ilgili işçi açığının olduğunu görünce iki bakanlığın ortaklaşa çalışması sonucu bu proje imza atıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ