KMYO Atçılık ve At Antrenörlüğü Öğretim Görevlisi Veteriner Hekim Mehmet Bilgin ve KMYO Atçılık ve At Antrenörlüğü Öğretim Görevlisi Sinan Özbek öncülüğünde hayvan barınağına gelen KMYO öğrencileri,

İl Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ali Çopur, KMYO Atçılık ve At Antrenörlüğü Öğretim Görevlisi Veteriner Hekim Mehmet Bilgin ve Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uzman Veteriner Hekim Ahmet Demircioğlu`ndan uygulamalı olarak veterinerlik eğitimi aldı.

Avanos Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde bir araya gelen hayvan dostları; deneyimli ve alanında uzman veteriner hekimlerinden uygulamalı olarak klinik ortamında veteriner hekimlik, tedavi yöntemleri ve kısırlaştırma operasyonları hakkında teknik bilgiler aldı.

Öğrenciler bu eğitim çalışmalarının ardından kısırlaştırma operasyonlarında asistanlık yaptılar. Avanos Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi`nde hayvanlar için verilen rehabilitasyon hizmetleri hakkında verilen kısa bilginin ardından, gönül elçisi hayvan dostları barınakları gezdi.

Veteriner Hekimler hayvanların kısırlaştırılması, rehabilitesi ve tedavi süreçleri hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunurken, geleceğin veteriner adayları, genel ve lokal anestezi, kısırlaştırma operasyonları ve kullanılan cerrahi yöntemleri hakkında merak ettikleri sorulara da cevap bulma imkânı buldu.

KMYO öğrencisi hayvan dostları kısırlaştırma operasyonuna giren sokak köpeklerinin ameliyata alınmasından, tekrar ayılmasına kadar geçen bütün süreçte adeta başlarında refakatçi oldular. Haber: Erdal Kesici