Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz tarafından kabul edilen heyete başkanlık yapan İspanya?dan gelen eğitimci Maria Del Carmen Carrascosa Melia, ilk kez Nevşehir?e geldiğini belirtti.

İki gün süre ile projeye ilişkin olarak bir dizi ziyaret ve inceleme çalışmalarını yürüteceklerini belirten Melia, ilkokul çocuklarına değişik ülkelerin kültürel yaşam biçimlerinin tanıtımını amaçladıklarını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz?da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarihi boyunca çok değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kapadokya bölgesinin oldukça zengin bir kültürel birikime sahip olduğunu ifade eden Şımarmaz,

projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinin gelecekte ülke yönetimlerine sahip olan insanların bu ülkelerle her alanda daha etkin ortaklıklara yöneleceğine inandığını vurguladı.

Proje kapsamında küçük yaşlardan itibaren değişik ülke kültürlerinin karşılıklı ziyaretler yoluyla öğrenilmesinin gelecekteki işbirliği imkanlarını daha da geliştireceği belirtilirken geçen yıl başlatılan ve 2015 yılında tamamlanacak projenin başarılı bir şekilde sonuçlandırılarak projenin amacına uygun tamamlanacağı ifade edildi.

Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz, ziyaretin anısına konuk heyete çeşitli hediyeler takdim etti.

Konuk heyet de, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şımarmaz?a ülkelerini tanıtan çeşitli hediyeler takdim etti.
Haber: Erdal Kesici