İl Sağlık Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde: “1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde kanser konusunda farkındalığın artırılması ve erken teşhisin öneminin vurgulanması amacıyla Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi ve KETEM çalışanları tarafından 01.04.2019 Pazartesi günü Nissara Alış Veriş Merkezinde Kanser temalı stant açılmıştır.

Standımızı ziyaret eden kişilere kanser konulu el broşürleri verilip, kanser, erken teşhisin önemi ve ücretsiz kanser tarama programları hakkında bilgilendirmeler yapılmış olup, ilgili tarama yaş aralığında olan (50-70 yaş)  kadın ve erkek bireylere kolon kanseri taraması için gaitada gizli kan kiti (GGK Kiti) dağıtılmış ve diğer taramalar için KETEM'e yönlendirilerek vatandaşlara hediyeler dağıtılmıştır.

Kanser Haftası ile ilgili olarak 3 Nisan 2019 Çarşamba günü saat 15:00’da Nevşehir Gazi Stadında oynanan Nevşehir Belediyespor- Gebzespor müsabakasında Nevşehir Belediyespor futbolcuları tarafından “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazılı pankart açılmıştır.

4 Nisan 2019 Perşembe günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi personel yemekhanesi girişi ve öğrenci yemekhanesi kantin girişinde kanser bilgilendirme standı açılarak hediyeler dağıtılmıştır.

5 Nisan Cuma günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde çalışmalar devam etmiş, kanser bilgilendirmelerinin yanı sıra karbonmonoksit ölçümleri de yapılmıştır. Nevşehir Kızılay Şubesinin Gençlik Kolları da çalışmalarımıza destek vermişlerdir. Etkinliklerimiz “1-7 Nisan Kanser Haftası” boyunca devam edecektir. Eğitimler ve taramalar hafta ile sınırlı kalmayıp Toplum Sağlığı Merkezlerimizde, Aile Hekimliklerinde ve KETEM’de yıl boyu ücretsiz olarak yapılmaktadır.”