Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun tüm ülke genelinde “Ben olsaydım” etiketi kullanılarak istişare çalıştayı yapılması kararı gereği Nevşehir’de Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı gerçekleştirildi.

Nevşehir Valiliğinin başkanlığında ve İl Sağlık Müdürlüğünün sekretaryasında gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına toplumun her kesimine hitap eden temsilciler katıldı.

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayın ikinci gününde yapılan çalışmaların sunumu yapıldı.

Uyuşturu ile mücadele çalışmalarını NEVÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Özcan, gençlik çalışmalarını NEVÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Nilgün Türkileri, kadın çalışmalarını NEVÜ’den Öğr. Görevlisi Veysel Şirvan Çetin, davranışsal bağımlılıklarla mücadele çalışmalarını Kapadokya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Rumeysa Hoşoğlu Kama, tütün ile mücadele çalışmalarını Kapadokya Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Fazilet Canpolat, alkol ile mücadele çalışmalarını Kapadokya Üniversitesinden Arş. Görevlisi Ece Esra Taşkın sundu.

Uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması altında ele alındığı, toplumu ve insanlığı olumsuz etkileyen bağımlılıkla mücadelenin daha etkin yürütülmesi için konuya ilişkin sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin değerlendirildiği çalıştay iki gün sürdü. Kapanış değerlendirmesinin ardından Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayına katılan ve katkı sağlayanlara belgeleri takdim edildi.

26-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayın sonunda alınan kararların Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınmak ve ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilmek üzere raporlandırılarak gönderileceği bildirildi.

Çalıştay, katılımcıların “Ben Olsaydım” başlığı altında Nevşehir’e yönelik çözüm önerilerinin de görüşülmesi ile sona erdi.