Nevşehir Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, “Rahim sarkması ve idrar kaçırma belli yaş üzerindeki kadınlarda oldukça sık görülen ancak çoğunlukla gizlenen bir durumdur. Rahim sarkması ise bele veya kasığa vuran ağrı, kozmetik problemlere ve tekrarlayan iltihaplara yol açabilmektedir.” denildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yunus İlhan tarafından ilk kez başarılı bir şekilde laparoskopik lateral süspansiyon tekniği ile bir hastaya bu ameliyat yapıldı.

Ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleşti.

İlhan, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada, “Yaşam kalitesini bozan bu iki durum utanılacak bir hastalık değildir ve tedavisi mümkündür. İdrar kaçırma ve rahim sarkması için rahim koruyucu laparoskopik lateral süspansiyon adı verilen bu kapalı ameliyat tekniği ile hastanın bu problemlerinden kurtulması mümkündür. Üstelik eski yöntemlerdeki gibi hastanın rahmi alınmaz hasta organ kaybı yaşamaz. Kapalı teknik ile karnından 4 adet 1’er cm’lik delikten girilerek kamera yardımıyla rahim eski yerine getirilir ve mesh dediğimiz örgü materyali ile yerine tutturulur. Hasta işlemden 4-6 saat sonra ayağa kalkabilir. Ameliyatın ertesi günü taburcu olup gündelik yaşamına devam edebilir. Ameliyat kapalı yapıldığından hastanın ameliyattan sonra ağrısı çok çok az olur.  Çalışan kadınlar için ideal, konforlu bir ameliyattır.” dedi.