Nevşehir Devlet Hastanesi Radyoloji bölümünün yapılan kalite, verimlilik ve bakanlık denetimlerinden her zaman başarı ile çıktığını belirten Çetin, “Hasta ve çekim sayıları itibarı ile kıyaslandığında bölgenin en yoğun çalışan Radyoloji bölümüdür. Bunu bakanlık resmi dokümanlarından ve istatistiklerinden teyit edebilirsiniz.” dedi.

Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir internet sitesi tarafından Nevşehir Devlet Hastanesinde Ultrason çekimi yapılmadığı 4-5 ay sonraya gün verildiği ve hastaların özel hastanelere çalışanlar tarafından yönlendirildiği gibi bir haber yayınlanmıştır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki,

Nevşehir Devlet Hastanesi Radyoloji Laboratuvarı Türkiye’de bulunan tüm hastaneler içinde teknik donanımı ve yetişmiş tecrübeli Doktor ve teknik elemanları sayesinde üstün performans ile çalışmaktadır. Radyoloji bölümümüz yapılan kalite, verimlilik ve bakanlık denetimlerinden her zaman başarı ile çıkıp taktir alan bölümlerimizin başında gelmektedir. Hasta ve çekim sayıları itibarı ile kıyaslandığında bölgenin en yoğun çalışan RADYOLOJİ bölümüdür. Bunu bakanlık resmi dokümanlarından ve istatistiklerinden teyit edebilirsiniz.

Radyoloji bölümümüz de ultrason hariç hiç bir çekim için randevu verilmemektedir. Sadece MR ve TOMOGRAFİ hastalarının özel ilaçlı çekimleri için hazırlık gerektiği durumlarda bir gün sonra çekimi yapılmaktadır. MR bölümümüz de gün içinde sürekli çekim devam eder gece saatlerinde uygun olmayıp çekemeyecek hastalarımız kendi talepleri doğrultusunda ertesi gün çekimi yapılmaktadır.

Röntgen çekimleri hasta müracaat ettiğinde bazen aynı anda en geç 15 dakika içinde yapılmaktadır.

Ultrason randevuları dönemsel olup yaz izin aylarından dolayı hekim sayısının da yetersizliği sebebi ile oluşmuştur. Yeni bir hekimin de bu hafta göreve başlaması ile bu sorunda en kısa sürede çözülecektir.

Yaz dönemi ile ilgili kaynaklanan kısa süre içerisinde bir çözü üretilecek bir durumla ilgili olarak hiç sağlık hizmeti verilmiyor gibi bir algı üretmek Nevşehir’de görev yapan sağlık çalışanlarına haksızlıktır. Bu kurumlarımızın itibarını zedelemeye yönelik beyhude bir çabadır.

Bunu yaparken de işi daha ileri götürüp çalışanlar özel hastanelere yönlendiriyor gibi saçma sapan iddialara kabul edilebilir değildir. Bunu iddialarla ilgili ellerinde bir kanıt varsa bunu açıklamak zorundadırlar yoksa bir vatandaş dedi, bize mail geldi gibi bir takım ifadelerle sağlık çalışanlarının karalanmasına asla izin vermeyiz.  Masa başında üretilen haberlerle gecesini gündüzüne katılan sağlık çalışanlarına iftira edenler bunun hesabını mutlaka vereceklerdir.

Zannederim bu konuda Hastane yönetimi de gereğini yapacak ve bir açıklamada bulunacaktır. Hukuki sürecinde başlatılacağına inancımız tamdır.”