Genel merkezi Ankara?da bulunan ve genel başkanlığını Prof. Dr. Ali Akyıldız`ın yaptığı, Nevşehir?de kurucu başkanlığını avukat Mesut Erdoğan?ın üstlendiği Türk Hukuk Enstitüsü kuruldu.

Enstitünün kurucu yönetim kurulunda ise avukat Ertuğrul Erdem ve avukat Mürsel Erdoğan bulunuyor. Şubat ayı içerisinde olağan genel kurulu yapacaklarını kaydeden Erdoğan, amacımız, Türk hukukunun gelişmesine, Türkiye?de hukuk devleti ilkesinin kurum ve kurallarıyla yerleşmesine,  hukukçular arasında birlik ve mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunmaktır dedi.

Erdoğan, amacımız, Türk mevzuatının milli ve demokratik hukuk devleti ruhuna uygun bir bütünlükle geliştirilmesine, yorumuna ve uygulanmasının teminine çalışmak, Türk hukukunu tarihi ve sosyal kaynaklarıyla araştırmak, Tüm olarak hukuk biliminde, Türk hukukunda bu hukukun türlü konularında ve öteki bilim konuları ile olan ilişkileri üzerinde kıyaslamalar ve monografik araştırma ve incelemeler yapmak, Uluslar arası hukuk kurallarının evrensel ilkelerinin mevzuatımıza uyarlanması hususunda çalışmalar yapmak dedi.

Erdoğan, ?Enstitümüz, Türkiye Cumhuriyetinin türlü organlarının, idare teşkilatı birimlerinin, kamuya hizmet sunan kuruluşlarının, gerek milli, gerekse milletlerarası alanlarda karşılaşacağı hukuk meseleleri inceler ya da incelettirir. Yasama ve idari alanlardaki düzenleme ve gelişmeler için çalışmalar yapar, hukuki referans ve araştırma servisleri, merkezleri kurar, yönetir. Amacına ulaşmak için resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapar, konferanslar ve toplantılar tertipler.

Türk hukukunun temel ilkelerini, meselelerini ve bunların çözümlerini araştırmak, açıklamak, öğretmek ve bu alandaki resmi ve özel faaliyetlere yardımcı olmak için seminer, konferans, serbest ders, kurs ve benzeri programlı faaliyetler düzenler? diye konuştu. Haber: Alpaslan Körükcü