Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan personele Döner Sermaye Gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair Resmi Gazetede yayınlanan “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeline Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 6. maddesi uyarınca 2019 yılı Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Döner Sermaye Komisyonu teşekkülü için İl Sağlık Müdürlüğü, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe Entegre Hastaneler, İl Ambulans Servisi Başhekimliği ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli; Tabipler arasından bir temsilci. Sağlık Hizmetleri Sınıfı (Ebe, Hemşire, ÇST, Sağlık Memuru, ATT, Paramedik vb.) arasından bir temsilci, Teknik Hizmetler, Yardımcı Hizmetler ve Genel İdari Hizmetler sınıflarını (Şoför, Hizmetli, VHKİ, Teknisyen, Memur ve Şef vb.) temsilen bir temsilci seçilecek.

Aday olmak isteyen personellerin; TSM’lerde TSM Başkanlığına, İlçe Entegre Hastanelerde Başhekimliğe ve Sağlık Müdürlüğünde Evrak Kayıt Birimine dilekçe ile başvurmaları gerekiyor.

Başvurular 04.02.2019’de başlayıp 05.02.2019 mesai bitimine kadar sürecek. Aday listesi 06/02/2019 tarihinde Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü internet sitesinden yayınlanacak ve ayrıca yazılı olarak bildirilecek.

07/02/2019 tarihinde Müdürlük ve tüm bağlı birimlerde 09:00-15:00 saatleri arası oy verme işlemi yapılacak. Aynı gün sandıklar açılacak oluşturulan komisyon tarafından oylar sayılarak döner sermaye birimine sonuçlar bildirilecek. Seçilen asil ve yedek üyeler 08/02/2019 tarihinde müdürlük internet sitesinden duyurulacak ve bağlı birimlere yazılı olarak bildirilecek. Her TSM ve İlçe Entegre Hastane seçim için üç kişilik bir Komisyon oluşturacak. Bu Komisyonun görevleri; Oy pusulalarının hazırlanması, sandığın hazırlanması, oy verme saatlerine uygun imza karşılığı oy kullandırılması, süre bitiminde oyların sayılması ve anında telefonla müdürlüğe bildirilmesi, tutanakla birlikte oyların müdürlüğe gönderilmesi olacak. Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanları bu seçimde aday olamaz ve oy kullanamaz. Halk Sağlığı Labaratuvarı personeli Merkez TSM de oy kullanacak.