Peygamber Efendimizin dünyaya geldiği gün olan Mevlid Gecesi duaların en çok kabul olduğu günlerden biridir diyen Ekici şunları söyledi: ?Bir Mevlid Kandili gecesine daha kavuşmanın mutluluğunu ve şükrünü yaşıyoruz.

Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah`a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir.

Sevgili Peygamberimizin doğum günü demek olan Mevlid Kandili bu gece idrak edeceğiz. Peygamberler halkasının sonuncusu Peygamber Efendimiz (S.A.V), miladi 571 yılı Rebiulevvel ayının 12. Pazartesi gecesi sabaha karşı doğumu ile dünyayı şereflendirdi.

Cehalete, zulme, haksızlığa ve ahlaksızlığa karşı çıktı. İnsanlar için hayat boyu takip edilecek gayenin Allah rızasına ermek olduğunu bildirdi.?

Fakir ve muhtaçların da unutulmaması gerektiğini belirten Ekici, ?Fakir ve muhtaçlara imkanlar nispetinde yardım eli uzatılmalıdır. Unutmayalım ki, paylaşılmayan sevinç ve mutlulukların insan için fazla bir anlamı yoktur.

Sevinç ve mutluluklar paylaşıldıkça artar, kederler de paylaşıldıkça hafifler.

Mevlid Kandilini başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin her türlü dertlerden ve sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasına, İslam ülkelerinde kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine vesile olmasını Yüce Allah?tan diliyorum? diye konuştu.