Gezici Mamografi görüntüleme aracı, ilçe ve köylerde bulunan, hiçbir sağlık şikâyeti olmayan, uzaklık ve imkânsızlık sebebiyle tam teşekküllü sağlık kuruluşlarına giderek korunma amaçlı tarama yaptırma imkânı bulamayan vatandaşlarımıza bulundukları yerde tarama yapılabilmesi amacıyla kullanılacak bir araç. Araçta meme kanseri taraması için mamografi çekimi, rahim ağzı kanser taraması ve jinekolojik tetkiklerin yapılabileceği aletler bulunmakta.

Ayrıca araçta sürekli olarak Röntgen Teknisyeni, Hemşire-Ebe ve Doktordan oluşan sağlık ekibi de hazır bulunacak. Kanserin önemli bir sağlık sorunu olması ve erken tanı konulduğu takdirde tedavinin daha kesin sonuçlar verdiği bilinmekte.

İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi olarak amacımız, Nevşehir´in en ücra köşesinde bulunan vatandaşın dahi sağlık hizmetini ayağına kadar götürerek gerekli tetkik ve taramaları yaptırıp erken Tanı ve tedavi sonucu halkın yaşam kalitesini ve refah seviyesini yükseltmek ve sağlıklı nesiller yetişmesine yardımcı olmak.