Nevşehir´de hacamata ilgi her geçen gün artıyor. Birçok hastalığa şifa olduğu belirtilen hacamata kadın-erkek, genç-yaşlı herkes ilgi gösteriyor.

Nevşehir´de hacamat için özel eğitim alan Zahide Kaymaz, yaptığı açıklamada, yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamatın, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağladığını belirtti.

Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan tedavinin, bir detoks metodu, bir koruyucu sağlık tedavisi olduğunu kaydeden Kaymaz, Nevşehir´de son zamanlarda özellikle kadınların hacamat yaptırmak için başvurduğunu söyledi.

Kaymaz, “Hacamat, hiçbir zararı olmayan, insanlar için doğal doping diyebileceğimiz bir tedavi yöntemidir." dedi.

Kaymaz, doğal yollarla atılamayan toksinlerin deri altında biriktiğini dile getirerek, bu birikintileri vücuttan dışarı atmanın bir yolunun da hacamat olduğunu vurguladı.

Hacamat tedavisinde herhangi bir ağrı ya da sızının yaşanmadığını, çok küçük çiziklerle, vakum yöntemi uygulanarak kanın alındığını kaydeden Kaymaz, "Hastaya herhangi bir yan etkisi bulunmamakta. Vücuda kimyasal bir madde enjekte edilmemekte." diye konuştu.

Pazartesi en uygun gün

Hacamatın bir önemi de bizim için Peygamber Efendimizin de bu yöntemi uygulamış ve arkadaşlarına önermiş olması diyen Kaymaz, “Pazartesi hacamat için en uygun gün. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri kesinlikle hacamat yapmıyoruz.” dedi.

İsteyen hastalara evde hizmet verdiklerini söyleyen Kaymaz, “Bu işin eğitimini Ankara´da aldım. Bir yıldır da Nevşehir´de yapıyorum.” dedi. Kaymaz, sadece bayanlara hizmet verdiğini kaydetti.

Kanser hastalarına da yapılıyor

Hacamatın, özel birkaç hastalığı olmayan herkesin rahatlıkla yaptırabileceği bir tıbbi tedavi olduğuna değinen Kaymaz, “Kanser tedavisinde kemoterapi alınan dönem hariç, çok aşırı ileri düzeydeki kansızlıklar hariç, birçok hastalıkta başarıyla kullanılabilir.” dedi. Haber: Alpaslan Körükcü