Çatlı konuya ilişkin açıklamasında; ?Onlarca Türk Askerini şehit etmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devletine isyan etmiş, "sayın ekselansları" diyerek başlayan mektubunda yardım dilendiği İngiltere`den "Kürdistan" hayaliyle aldığı ilk başlardaki desteği bulamayan,

"Seyit Rıza" gibi hainlerin anıldığı günümüz Türkiye`sinde, Vatanı karşılıksız seven, Bayrak gibi ömür geçiren, Asala-PKK gibi terör örgütleriyle mücadele eden, KKTC`nin devlet olarak tanınması ülküsünde Rauf Denktaş`ın yanında duran, Yunanistan`ın baskısıyla çile çeken Batı Trakya Türklerinin Lideri Dr. Sadık Ahmet`in mücadelesinde dava dostluğu kuran ve Ülküdaşlarını bu mücadele de görevlendiren,

Hocalı Katliamı ardından Azerbaycan`a defalarca giden ve Ebulfeyz Elçibey`le ortak hareket eden, Doğu Türkistan`da ki Türklerin esir tutulduğu ölüm kamplarına defalarca baskın düzenleyen... Abdullah Çatlı` yı şaibeli trafik kazasındaki Şahadetinin 18. seneyi devriyesinde "unutmadıklarını" ve "unutmayacaklarını" göstermek, bir Fatiha okumak için yüzlerce kilometre uzaktan gelen bütün Ülkücülere ve Nevşehirli hemşerilerime teşekkür ederim.

Hainlerin "Devlet Eliyle" meşrulaştırılmaya çalışıldığı günümüzde, 1980 gibi yakın tarihimiz başta olmak üzere 16.000 yıllık Türk tarihinde, Vatanı-Milleti-Bayrağı için şehit düşmüş ve Doğu`da - Güneydoğu`da Pkk terörüyle mücadele ederken uzuvlarını kaybetmiş Gazilerimizi bizlere hiç bir "siyasi otorite" unutturamaz ve unutturamayacaktır.

Kimsenin Ülkücülüğü, bir başkasından az ya da çok değildir. Ancak herkes "emeği" ve "yüreği" kadar Ülkücüdür. Şehitlerimizi ve Gazilerimizi hatırlamaktan korkmazsak düşmanlarımızı dost edinmeyiz.

Şehidini ve Gazisini unutan toplumun "yok" olacağı bilinciyle "Babam" ve "Ülküdaşım" olan Abdullah Çatlı`yı her yıl çığ gibi büyüyen dev yüreklilerle anmaya devam edeceğiz. Şehidine sahip çıkan Nevşehirli hemşerilerime ve şehir dışından katılan tüm Ülküdaşlarıma teşekkür ederim? diye konuştu.