Geçtiğimiz yılın esnaf ve sanatkar açısından hiçte iyi geçmediğini kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik Başkanı İsmail Ördü, ?2014 Yılının esnafımız açısından çokta iyi geçtiği söylenemez.

Ancak Ahilik Kültüründen gelen kanaatkarlığımızla şükredip işyerlerimizi açmaya devam ediyoruz. Teşkilatımız açısından baktığımızda ise 16 Yıldır yapılmayan Esnaf Şurasının geçtiğimiz aylarda yapılması önemli idi. Bu şuranın en önemli meyvelerinden biri ise yeniden yapılandırma oldu. Şura?ya ayın Cumhurbaşkanımızın da katılması da daha farklı bir önem kazandırdı. Şura ilk defa Cumhurbaşkanı düzeyinde yapıldı.

Esnaf Şuramızın meyvelerinin önümüzdeki aylarda daha fazla oranda ortaya çıkmasını bekliyoruz. Şura?da Vergi, Sosyal Güvenlik, Kredi ve Finansman ile Mesleki eğitim başlıkları ele alındı.

Bu konularda oluşturulan komisyonlar aylarca önemli çalışmalarda bulundular. Bu çalışmaların Ülkemiz esnaf ve Sanatkarına çok ciddi getiriler sağlayacağına inanıyorum. Öte yandan ilimiz açısından 2014 yılına baktığımızda bölgeye gelen turist sayısının geçtiğimiz yıla oranla aynı seviyelerde olduğu belirtiliyor.

Ancak esnaf ve sanatkar teşkilatı olarak bizler bölgede uygulanan paket turlar ve her şey dâhil sisteminin esnaf ve sanatkarımıza zarar verdiğini düşünüyoruz. Bölgede yerli turiste daha fazla ağırlık verilmesini istiyoruz, bekliyoruz? dedi.