Beş yıl önce geçirdiği ameliyat sonrasında burnundaki kıkırdağı tamamına yakını alınan kamu kuruluşunda çalışan M.S. (36) burun çökmesi sonucu uyku bozukluğu,

nefes almada zorluk ve burun şeklinde bozukluk olduğunu söyleyerek Nevşehir Devlet Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Değirmenci tarafından muayene edildi.

Hastanın ameliyatına karar verildi. Konu hakkında konuşan Dr. Değirmenci ?Hastanın kaburgasından alınan kıkırdak parçası şekillendirilip buruna uygun hale getirilerek yaklaşık üç saat süren operasyonla burnuna nakledildi. Bir gece hastanemizde kalan hasta ertesi gün taburcu edildi.

Başarılı geçen ameliyatımız sonrasında hastamızın burun çökmesi ve nefes almada yaşadığı sorunları tamamen ortadan kalktı. Hastamızın hem kozmetik hem de fonksiyonel açıdan sorunsuz bir buruna kavuşmasını sağladık? dedi.

İlimizde üç yılda 100`e yakın burun ameliyatı yaptığını belirten Dr. Değirmenci, yüzün ortasında ki burun ile ilgili operasyonların zor operasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Burun çökmelerinde vücutta bazen kulak bazen de kaburgadan alınan doku parçalarının buruna nakledilmesi yönteminin 30-40 yıldır dünyanın değişik yerlerinde ilgili cerrahlar tarafından uygulandığını söyleyen Op. Dr. Değirmenci,

Nevşehir Devlet Hastanemizde gerçekleştirdiğimiz bu operasyonun başarılı geçmesi, bizler ve bu tarz şikayetleri olan hastalarımız için sevindirici bir gelişme diye konuştu.

Dr. Değirmenci açıklamasının sonunda Nevşehir?de bu gibi operasyonları yapmamız hastaların büyük şehirlerdeki hastanelere gitmesini engellemek adına önemli bir gelişme olduğunu belirterek, hastalara hizmete devam edeceğini belirtti.
Haber: Erdal Kesici